KCK: Heyet 2 Gün İçinde İmralı'ya Gitmezse Taslağın Tümünü Açıklarız - Son Dakika
Güncel

KCK: Heyet 2 Gün İçinde İmralı'ya Gitmezse Taslağın Tümünü Açıklarız

KCK, tehdit gibi bir açıklama yaparak "HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı'ya gitmezse müzakere taslağının tümünü açıklarız." dedi.

12.12.2014 17:40  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KCK, hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan ve Kandil'e giden HDP heyetinin kendilerine sunduğu "müzakere taslağını" kabul ettiğini duyurmasından bir gün sonra yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamada, hükümetten bir an önce taslağa uygun şekilde adım atması ve HDP heyetinin İmralı'ya gidişinin bir iki gün içinde gerçekleşmesi istendi, aksi takdirde, "müzakere taslağının" kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

"TASLAĞI AÇIKLARIZ" TEHDİDİ

"Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı'ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız."

İMRALI ZİYARETİ

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 29 Kasım'daki İmralı ziyaretinin ardından 8 Aralık Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelmiş, Önder dışındaki üç isim Salı günü Kandil'e giderek KCK yöneticileriyle görüşmüştü. Görüşmenin ardından Çarşamba günü heyetin yaptığı açıklamada, KCK'nın taslağı kabul ettiği belirtilmiş, KCK da dünbir açıklama yayınlayarak taslağı uygulamaya başladıklarını duyurmuştu.

AKDOĞAN'LA GÖRÜŞME YAPILABİLİR

HDP heyetinin Kandil'den döndüğü gün, örgüte yakın internet sitelerinde, heyetin bu haftasonu İmralı'ya gideceği yönünde haberler çıkmış, ancak bu haberlerle ilgili HDP'den ya da hükümetten herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

HDP'lilerin İmralı'ya gidiş öncesinde de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir kez daha görüşmesi bekleniyor. Ancak bu görüşme de henüz gerçekleşmiş değil.

KCK: Heyet 2 Gün İçinde İmralı\'ya Gitmezse Taslağın Tümünü Açıklarız
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel KCK: Heyet 2 Gün İçinde İmralı'ya Gitmezse Taslağın Tümünü Açıklarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • murat: açıklamassanız adam değilsiniz. . gerçi her türlü adam değilsiniz 48 19 Yanıtla
  • maltaya: siz ne pislik insanlarsınız 42 8 Yanıtla
  • erdem: köpek herifler açıklayında bizde bilek ne haltlar karıştırıyonuz 32 7 Yanıtla
  • murat: bir türk olarak sizden isteyeceğim en büyük şey bu olur heralde masada verilen sözleri açıklayın da bunu millet görsün akp dersini alsın sıra sonra size gelsin . . . bekliyoruz 29 10 Yanıtla
  • Cuvaldız: 2 Gün İçinde Heyet Gitmeyecek, Ve Sizde Hicbirşey Açıklayamayacaksınız, Bu Zarfları Yiyecek Acziyette Degil Bu Devlet. . ! 16 20 Yanıtla
  • ali: kandildeki hain köpekler sizde o cesaret nerde? anca inlerde yaşarsınız pis köpekler 23 11 Yanıtla
  • harun: havlayın ulan ne havlayında olduğunu bilelim 25 7 Yanıtla
  • adnan: şerefsizler neler dönüyor ülkeyi pazarlığamı çıkardınız 21 9 Yanıtla
  • T.C: Akpliler partiniz devamli tehdit ediliyor hadi tepki gostersenize nereden buluyor bu cesareti die aaa ama yok dur yol yaptı köprü yaptı kaldırım yaptı demi. 22 7 Yanıtla
  • ama oyle: Biri legal, digeri illegal iki hainden illegal olani, legal olanin ihanetini afise etmmekle santaj yapiyor. allahim bu ulke de ne kadar cok var. atanin nutku bu gunku duruma cuk oturmus. ne kadar buyuk bir ongoru. ama ayni nutuk bu ihanetin nasil asilacaginida acikliyor. gorev veriyor, 20 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement