Karacaören Beldesine Kahramanlık Belgesi ve Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Karacaören Beldesine Kahramanlık Belgesi ve Övünç Madalyası

Karacaören Beldesine Kahramanlık Belgesi ve Övünç Madalyası

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından, verdiği şehitler nedeniyle Karacaören beldesi için kahramanlık belgesi ve övünç madalyası hazırlandı.

09.02.2017 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından, verdiği şehitler nedeniyle Karacaören beldesi için kahramanlık belgesi ve övünç madalyası hazırlandı.

Derneğin Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, kahramanlık belgesi ve övünç madalyasını Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül'e takdim etti.

Kumartaşlı, 2016 yılında, 5 Ağustos'ta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Mehmet Esen (27), 31 Ekim'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Hisar Dağı bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak ve Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, El Bab bölgesinde Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın (24) şehit düştüğünü ve üç şehidin de yan yana toprağa verildiğini, belde nüfusunun önemli bir kısmının da güvenlik güçlerine ait teşkilatlarda görev aldıklarını anımsatarak, beldenin gösterdiği kahramanlık örneğinden çok etkilendiklerini söyledi.

Türkiye'nin 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana bir kaosun ve savaşın içerisine sürüklenmeye çalışıldığını belirten Kumartaşlı, şunları dile getirdi:

"Bir kirli el 20 Temmuz 2015 tarihinde bir düğmeye bastı ve memleketimizin çeşitli köşelerine şehit haberleri gelmeye başladı. Bu süre içinde Afyonkarahisar da 25 vatan evladını şehit verdi. Baktığımızda bu süre içinde Çay ilçemiz de 6 şehit verdik. Çay ilçemizin de bu küçük Karacaören beldesi 3 ay içinde 3 şehit verdi. Biz şehitlerimize guruluyuz keşke bizler de şehit olsaydık ama vatan mücadelesinde özellikle böyle küçük bir beldede şehit gelmesine rağmen 'ben yine giderim, ağabeyim şehit oldu ben de şehit olmaya hazırım, mücadeleye hazırım' diyerek bir evden eğer 2, 3, 4 kişi asker olmaya gidiyorsa burada bir kahramanlık var. Biz de Yönetim Kurulu kararı ile Başkanımıza şehitler adına övünç madalyası ve kahramanlık belgesi vermeyi uygun gördük."

Belediye Başkanı Algül de belde nüfusunun 2 bin 800 olmasına rağmen büyük bir çoğunluğunun er, erbaş ve emniyet mensubu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına katıldığını aktardı.

Bunun nedeninin işsizlikten ziyade vatan ve bayrak sevgisinden kaynaklandığını ifade eden Algül, "Bu tamamen bizim vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve vatanımıza, dinimize olan bağlılığımızdan kaynaklanmaktadır. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde olumsuz koşullara rağmen her cephesinde bir Karacaörenli mutlaka vardır. Bizim bununla göğsümüz kabarmaktadır. Bunlarla gurur duymaktayız." diye konuştu.

Oğlu olmayan ve kızı teğmen olarak TSK'da görev yapan bir annenin sözlerini anımsatan Algül, şöyle devam etti:

"Her evden 1 asker var dersek eksik olur, her evden 1, 2, 3 kardeş şu anda cephede savaşan ve cephede görev yapan gençlerimiz var. Bir annemiz kızı matematik öğretmenliğini bitirip atama bekliyor olmasına rağmen anne kızını teğmen olarak göndermiş. Bize, 'çok şükür oğlum yok ama ben de kızımı Teğmen olarak askere gönderdim, oğlumu değil kızımı asker ettim' ifadelerini kullandı. Bu bizim için ayrı bir gurur kaynağı."

Belge ve madalya takdiminin ardından, yan yana toprağa verilen üç şehidin mezarları ziyaret edildi. Ziyarete şehitlerin aileleri de katıldı. Ziyarette Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karacaören Beldesine Kahramanlık Belgesi ve Övünç Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement