Karadeniz Kalkınma Kurultayı İçin Çorum Seçildi - Son Dakika
Yerel

Karadeniz Kalkınma Kurultayı İçin Çorum Seçildi

Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği Başkanı Murat Karayalçın, 6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı'nın Çorum'da yapılmasının planlandığını belirtti.

23.05.2014 15:40  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) Başkanı Murat Karayalçın, 6. Karadeniz Kalkınma Kurultayı'nın  Çorum'da yapılmasının planlandığını belirterek, "Her yıl, bir Karadeniz ilimizde kurultayı topluyoruz. Burada o ilimizin öne çıkmış projelerini ele alıyor, o ilimizin tanıtılması amacıyla önem taşıyan kültürel özelliklerini paylaşıyoruz." dedi.

KÖK'ün çalışma alanının 18 Karadeniz ilini kapsadığını ifade eden Karayalçın, "Karadeniz olarak adlandırılan bölgedeki illerimizin tümünü kapsayan bir anlayış çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her yıl, bir Karadeniz ilimizde kurultayı topluyoruz. Burada o ilimizin öne çıkmış projelerini ele alıyor, o ilimizin tanıtılması amacıyla önem taşıyan kültürel özelliklerini paylaşıyoruz." dedi.

Karayalçın, daha önceki kurultayların Samsun, Trabzon, Rize, Kastamonu ve Zonguldak illerinde yapıldığını, bu yıl da İç Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Çorum'u seçtiklerini ifade etti.

Kurultay konusunu "Sanayileşme" olarak belirlediklerini ifade eden Karayalçın, "Çorum'un sanayileşme alanında önemli bir atılım yaptığı düşüncesindeyiz. Türkiye'de böyle bir kabul var." dedi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadeniz Kalkınma Kurultayı İçin Çorum Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement