Karaer: "Memur-Sen Adalet ve Merhamet Konfederasyonudur" - Son Dakika
Yerel

Karaer: "Memur-Sen Adalet ve Merhamet Konfederasyonudur"

Karaer: "Memur-Sen Adalet ve Merhamet Konfederasyonudur"

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen’in adalet ve merhamet konfederasyonu olduğunu belirterek, “Memur-Sen Türkiye’nin en büyük emek örgütüdür” dedi.

04.04.2014 09:37

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen'in adalet ve merhamet konfederasyonu olduğunu belirterek, "Memur-Sen Türkiye'nin en büyük emek örgütüdür" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer, 17 Aralık operasyonuyla "Büyük Türkiye" hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması ile özgürleşme yolculuğundan döndürme çabasında bulunulduğunu savunarak, "Yorulmadan daha demokratik devlet, daha özgür millet hedefine uzanmalıyız. 12 Eylül 2010 referandumuyla daha da netleştirdiğimiz yol haritasına sadık kalmalı, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik sosyal hukuk devletini gerçek anlamda tesis etmeliyiz. Paralel devleti ve uzantılarını, yolsuzluk iddialarını hukukun evrensel kurallarına, adil yargılamaya ve bağımsız yargıya dair ilkelere sadık kalarak açığa kavuşturmalıyız. Ancak, kayıt dışı siyasete de göz yummamalıyız. 17 Aralıkla birlikte varlığı açığa çıkan emniyet ve yargıdaki paralel devlet kurgusu üzerinden, geçmişte kurulan vesayet tezgahlarının faillerinin mağdur edilmiş olabileceği gibi bir yanılgıya düşmemeliyiz. Bugünün vesayet tasarlayıcılarına kızgınlığımız, dünün vesayetçilerine merhamet kapılarını açmak gibi bir hatayı tetiklememelidir. Dün bu milletin önüne vesayet mayınları döşeyenler en az bugün bu işe tevessül edenler kadar, millete ve millet iradesine saygıda kusur etmişlerdir. Hukuk, merhamet değil adalet aracıdır. Adaletin tesisinde hatalar varsa, hakkı ihlal edilenler varsa bu ortaya çıkarılmalıdır. Ancak, hata yapıldığı hatta kumpas olduğu ön kabulüyle geçmişin vesayetçilerine kanun yoluyla yeniden yargılama hakkı verilmesi, milletin vicdanında yaralara neden olur. Yeniden yargılanma, vesayete odaklanmışların yeniden yapılanması tehdidini kendi ellerimizle oluşturmak olur. Son operasyonda, hedefin AK Parti Genel Başkanı değil Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ve Başbakan üzerinden Türkiye olduğu açıktır. Bu yüzden, kime oy verdiği, hangi ideolojiden olduğu, hangi cemiyetin ya da camianın mensubu olduğuna bakmadan herkes bu operasyona karşı ortak tavır almalıdır. Türkiye'nin küresel yapının at oynatma alanı haline gelmesini, milletin yeniden vesayet altına alınmasını istemeyen herkes devletin bağımsızlığından, milletin egemenliğinden, sivil siyasetten yana olmalıdır" diye konuştu.

MEMUR-SEN'İN RAKİPSİZLİĞİNİN TESCİLİ TOPLU SÖZLEŞMEDİR

"Toplu sözleşmede elde ettiğimiz başarılar Memur-Sen'in rakipsizliğini tescilliyor" diye konuşan Karaer, "Memur-Sen, Türkiye'nin en büyük emek örgütüdür. Emeğin değerli olmasının ve ekmeğin artmasının ön şartının, özgür, sivil ve demokratik bir siyasal sistem olduğunun bilincindeyiz. Bugün, Suriye'de sendikadan bahsetme imkanı yoktur. Özgürleşmeyi, demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi, mazluma destek olmayı, zulmü ortadan kaldırmayı, insanı ve insan onurunu korumayı da görev ve sorumluluklarımız arasında görüyor, varlık nedenleri arasında kabul ediyoruz. Memur-Sen, özgürlük insana aittir, insana dairdir anlayışıyla hareket eden aksiyoner bir özgürlük hareketidir. Bu düşünceyle, darbe dönemlerinin, vesayet süreçlerinin eseri kanun ve kararlarla uygulamaya konulan bütün yasakların kaldırılması mücadelesi verdik, vermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mücadeleyle elde edilen kazanımların sonuncusunun ve ülke kadınları açısından en değerlisinin, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması olduğunu sözlerine ekleyen Karaer, şöyle konuştu: "Bunu milletimize inanarak ve güvenerek başlattığımız 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla başardık. Memur-Sen, 'Bin yıllık desende bir ve beraberiz' çağrısını sürekli seslendiren bir kardeşlik hareketidir. Biz, etnik kimliklerin birini diğerinden daha değerli ya da değersiz gören ırkçı ideolojileri, birliğimize, dirliğimize yönelik bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesine de 'Çözüm Süreci'ne de destek olduk, destek oluyoruz. Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye'yi tabiri caizse karış karış gezdik. Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk"

MEMUR-SEN BARIŞ VE HAKKANİYET TEMELLİ YENİ BİR DÜNYA MÜCADELESİNİN ADIDIR

Karaer, Arakan'da, Doğu Türkistan'da ve Suriye'de zalim yönetimlerin zulmüne maruz kalanlara el uzattıklarının altını çizdi. Memur-Sen'in Mısır'da demokrasiye vurulan darbeye ve özgürlük diyenleri katleden darbecilere karşı Mısır halkının yanında yer aldığını anımsatan Karaer, "Mısır İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş mitingimizle, dünyaya ses ver dedik. Rabia Platformunun kuruluşunda ve eylemlerinde sorumluluk almayı, 'önce insan ve mutlaka insan onuru' duruşumuzun gereği olarak gördük. Filistin'e ve Gazze'ye olan muhabbetimizi, katil İsrail devletine yönelik lanetimizi her fırsatta dile getirdik. Memur-Sen, kendisini cüzdan sendikacılığıyla sınırlamayıp bütün eylem ve söylemlerinde vicdan sendikacılığını ön plana çıkarmıştır. Biz, 'insan', 'insan onuru', 'medeniyet', 'adalet', 'hakkaniyet', 'özgürlük', 'demokrasi' ve 'kardeşçe yaşamak ve hakça bölüşmek' kavramlarını merkeze almış değerler sendikacılığı hareketiyiz. Memur-Sen hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olmaya adananların bu çağdaki gür sesidir" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaer: 'Memur-Sen Adalet ve Merhamet Konfederasyonudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement