Karaman'dan Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Karaman'dan Suriyelilere Yardım

Karaman'da toplanan 3 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

22.03.2017 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da toplanan 3 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Karaman İl Müdürlüğü işbirliği ile toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanından törenle Suriye'ye uğurlandı.

Hayrat Vakfı Konya Bölge Temsilcisi Adnan Haydaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve KYK ile bir protokol yaptıklarını söyledi.

Protokol kapsamında 3 yardım tırını Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini ifade eden Haydaroğlu, şunları kaydetti:

"Hayrat Vakfı olarak biz bu 3 tırla birlikte bin 310'uncu tırımızı Suriye'ye göndermiş olacağız. Oradaki çarklar, buradaki aziz milletimizin yardımlarıyla dönüyor. Bizim Cerablus, El-Bab ve Halep'den İdil'e gelen kardeşlerimize bu yardımlarımızı gönderiyoruz. Burada yaklaşık 35 ofisimiz 180 çalışanımız var. Bize destek veren aziz halkımıza teşekkür ediyoruz."

KYK Karaman İl Müdürü Enver Yazıbaşı ise yurtlarda bulunan kullanım dışı fakat kullanılabilir malzemeleri Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini belirterek, "İl Müdürlüğümüze bağlı yurt müdürlüklerimizde bulunan kullanılabilir ve kullanım dışı olan malzemelerden 800 yatak, 450 yorgan ve 250 yastığı tırlarımıza yükledik." diye konuştu. Duanın ardından 3 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Karaman'dan yola çıktı.

Törene, Karaman Vali Yardımcısı Kaya Çelik, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaman'dan Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement