Kars Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası Kars?ta Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kars Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası Kars?ta Yapıldı

Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası Kars'ta yapıldı (2)KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NİN AKADEMİK YILI AÇILIŞI YAPILDIKafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı.

30.10.2016 19:12

Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası Kars'ta yapıldı (2)

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NİN AKADEMİK YILI AÇILIŞI YAPILDI

Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı. Prof. Dr. Necdet Leloğlu salonundaki program saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve 15 Temmuz Şehitleri anısına hazırlanan slayt gösterisi ile başladı. Burada bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Bazı güçler yüz yıl önce masa üzerinde Türkiye'yi paylaştı. Hem de öyle bir paylaşmışlardı ki, nerenin kime verileceği belliydi. Ecdat, millet olma şuuruyla savaş meydanlarına çıktı ve cumhuriyeti kurdu. Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmadan omuz omuza, kardeş olarak bu coğrafyayı ecdadımız bize yurt olarak bıraktığı gibi şehit oldular. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta şehit oldular. Gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldular. Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan, Yemen'den, Bağdat'tan, Bakü'den, Kudüs'ten ecdadımız gelip gözünü kırpmadan bu topraklarda donarak şehit oldu ve bize bu toprakları yurt olarak bıraktı. Ülkemizi kalkındırmak, güçlendirmek zorundayız. Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırırken, ülkemizin ekonomisini büyüterek, dünyada söz sahibi haline getirilmesi gerek" diye konuştu

Açılışa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise milli mücadelenin kazanılmasında Kars ve halkının farklı bir yeri olduğunu belirtti. Karakaya, "Anlamlı bir gün olan Kars'ın kurtuluşunun 96'ın yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kafkas Üniversitesi'nin bölgesindeki en önemli işlevlerinden biri de, üniversite kuran üniversite olmasıdır. Kafkas Üniversitesi'nden 3 üniversite daha çıkmıştır. İnşallah yenileri de gelecektir" dedi. Açılış töreni halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Balkan Şampiyonası Kars?ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement