Kars Sarıkamış'ta Kış Oyunları Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Kars Sarıkamış'ta Kış Oyunları Festivali Başladı

Kars Sarıkamış\'ta Kış Oyunları Festivali Başladı

Sarıkamış'ta Kış Oyunları Festivali başladı Kış Oyunları Festivali, kristal karı ve sarıçam ormanlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi.

16.01.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ta Kış Oyunları Festivali başladı

Kış Oyunları Festivali, kristal karı ve sarıçam ormanlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Eksi 36 Derneği'nin işbirliğiyle 'Karda Kışta Oyun Heyecanı' sloganıyla başlayan festivalin ilk gününde Kuzey Kıbrıs ile İran ve yurdun dört bir yanından gelen 40 offroadcının katıldığı ralli cross yarışması, bisikletle karlı dağdan inmek, çocuklar için kumandalı oyuncak araba gösterisi, iglo yapımı, caterham denilen mavi araçların kar üzerindeki etkinlikler düzenlendi. Vali Günay Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, faaliyetleri uluslar arası düzeye çıkarıkmak için ilk adımı attıklarını söyledi. Sarıkamış'ın doğal güzellikleri, turizm potansiyeli ve alt yapısıyla daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirten Özdemir, "Biz gelecek yıllarda bu tür faaliyetleri uluslar arası alana taşımayı hedefliyoruz. Sarıkamış dünyada bu tür faaliyetlerin yapılacağı ender yerlerden birisidir. Bu sene bu faaliyetlerde kamu ve yerel iş adamlarımız sponsor oldu" diye konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy'da, Sarıkamış'ın yaz ve kış 12 ay turizm faaliyetlerinin yapılacağı bir yer olduğunu bildirdi. Toksoy, Sarıkamış'ta uluslararası boyutta etkinliklerin yapılması için çalışmalar başlattıklarını bildirdi.

MURAT BOSTANCI'NIN KAR ÜZERİNDE GÖSTERİ NEFES KESTİ

Türkiye Rally Şampiyonu Murat Bostancı, etkinlikler kapsamında kar üzerinde gösterisi yaptı. Vatandaşlar gösteriye yoğun ilgi gösterdi. Şampiyon Murat Bostancı ilk defa Sarıkamış'a gelerek kar üzerine çıktığını belirterek, "Çok keyfli güzel bir organizasyon. Ben Avrupa şampiyonası için iki hafta sonra Letonya'da kar üzerinde yarışacağım. Bu yüzden benim için iyi bir antrenman oldu" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığı'nın desteğiyle yenilenen Sarıkamış Kayak Merkezi'nin ikinci etap telesiyej istasyonunda deneme sürüşü gerçekleştirildi. Test aşaması yapılan tesisin ilk sandalyesi Türk bayrağı ve çam fidanlarıyla süslenen sandalyeler alkışlar eşliğinde sefere başladı. Kafkas Halk Dansları topluluğu açılışta gösteri sundu.

Etkinliklere, Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksay, çok sayıda kayaksever katıldı. Kış oyunları festivali yarın da devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Sarıkamış'ta Kış Oyunları Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement