Kato Dağı'ndaki Festival, PKK Gösterisine Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı'ndaki Festival, PKK Gösterisine Dönüştü

Kato Dağı\'ndaki Festival, PKK Gösterisine Dönüştü

Beytüşşebap Belediyesi tarafından Kato Dağı'nda düzenlenen festivalde PKK'nın silahlı gücü HPG'nin mesajı okundu.

02.08.2014 12:05  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Belediyesi tarafından Kato Dağı'nda 'Özgür Kültür, Özgür Önderlikle, Özgür Dağlarda Yeşeriyor' sloganıyla 'Kuzu Kırpma (Berxbir) Festivali'nin' bu yıl 10'uncusu düzenlendi. PKK ve Abdullah Öcalan'ın gösterisine dönüşen Festivalde PKK'nın silahlı gücü HPG'nin mesajı da okundu.



PKK POSTERLERİ ASILDI

Beytüşşebap İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kuzu Kırpma Festivali dün gece yüzlerce kişinin katılımıyla başladı. Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda düzenlenen festivale katılanlar rengarenk yöresel kıyafetler giydi. Festival alanının bir çok yerine ise PKK, KCK, ve PKK'nın silahlı kanadı HPG ile Suriye'de Kürtler'in denetimindeki Rojava olarak nitelendirilen bölgede etkili olan silahlı güç; YPG flamaları, Abdullah Öcalan ile çatışmalarda öldürülen başta Mahsun Korkmaz, Mehmet Goyi, Nergiz Karahan olmak üzere bir çok PKK'lının posterlerinin yanı sıra 'Demokratik Özerklikle Özgür Topluma Ulaşacağız' yazılı pankart asıldı.

ROJAVA KONUŞULDU

Festivalin etkinlik programı, DBP Şırnak İl Seçim Komisyonu tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 'Rojava Devrimi ve Demokratik Çözüm Süreci' konulu forumla başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekilen forumda, Suriye'nin kuzeyindeki 'Rojava' olarak bilinen Kürt bölgesindeki devrimle dayanışmaya ilişkin görüşler dile getirildi.

PKK MESAJI OKUNDU

HDP Şırnak Milletvekilleri; Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak'ın da katıldığı festival'de verilen Kürtçe konserlerin ardından PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin 'Botan Saha Komutanlığı' olarak isimlendirilen biriminin festival için gönderdiği yazılı mesaj okundu. Mesajda, festivalin Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğüne vesile olması bileğinde bulunulurken, Kürtler'in 'Rojava devrimine' aktif destek vermesi istendi.

SLOGANLAR ATILDI

Festivale katılanlar, 'Yaşasın Başkan Apo' diye slogan atarken, Laleş Yaylası'nda havai fişek gösterisi yapıldı.

DBP Şırnak İl Başkanı Abdulaziz Bilgi, herkesi ulusal birlik ruhuyla 'Demokratik Çözüm' sürecini Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğüyle taçlandırmaya çağırdığını söyledi. Kato Dağı'ndaki 'Kuzu Kırpma Festivali' 3 gün sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kato Dağı'ndaki Festival, PKK Gösterisine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • KÜRDÜN SESİ KOROSU: ŞIRNAKLIYIK PKKNIN ADAMIYIK ÖLÜMDEN ÖTE KÖY YOK KENDİNİZİ KOLLAYIN TÜRKİŞ BEBELER 17 24 Yanıtla
    ADIYAMANLI: GEL BUNU ADIYAMANDA SÖYLE FAŞO! 0 1 seher: Senden olsa olsa yalaka olur sirnak cobani 0 0 seher: Senden olsa olsa yalaka olur sirnak cobani 0 0
  • SAVULUN TIRKLER KÜRTLER GELİYOR.: KÜRTLER BÜYÜK ZAFERLER KAZANACAK: AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN:BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . AMERİKA BİLE KÜRTLERE HAYRAN. PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . . ÇATLAYIN DA PATLAYIN. HAHAHAHAHA . biz kürtler lüks arabalarda gezip durakta otobüx bekleyen tirkoları gaza boğacağı. yağışta süratla yanlarından geçip ıslatacağımdır. hahahaha. yuuuhahahaha. . ÖDÜNÜZ PATLIYO DİMİ KÜRTLERDEN PATLASIINNN 9 30 Yanıtla
    ben e cevap: sensin gerizekalı. ödün patladı dimiii. kürtler gözünü açtı aslanım. 0 3 ben: GERİZEKALI 0 0 uruadanai: evet haklısın batı size hayran yeni kekler geliyor diye ırkcı seni akrabalarınz da sizin gibi fars ları franszıları almanları zamanın da dize getirmiş bir milletiz amerika sizi kucagına aldı zaten susuyorsak bir bildiğimiz var havlayan köpek ısırmaz 0 0 ramin: senelerdir kurtuklari ruya :) ama harbi ruya :) bu amerika size bi kasik suda bogarda . islerine geliyosunuz ama sizing gibi kekolar ne anlar. siz bagimsizlik kazandiginizi dusunun. butun anlasmalar yapildi. kuzey irakta turkiyeye baglanacak. sizde gidin luks neyle geziyosaniz gezin Allahin Krosu 0 0 asil TÜRK: yav he he 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement