Baykan'daki Olaylardan Etkilenerek İntihar Eden 12 Günlük Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Baykan'daki Olaylardan Etkilenerek İntihar Eden 12 Günlük Öğretmen Toprağa Verildi

Baykan\'daki Olaylardan Etkilenerek İntihar Eden 12 Günlük Öğretmen Toprağa Verildi

Siirt'in Baykan İlçesi Polisevi'nde kalan, ilçedeki Kobahi eylemlerinden dolayı sokaklardaki silah seslerinden etkilenen ve eşarbıyla intihar eden 12 günlük öğretmen, 23 yaşındaki Elif İpek Koçtürk'ün cenazesi, memleketi Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde toprağa verildi.

11.10.2014 13:08  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Baykan İlçesi Polisevi'nde kalan, ilçedeki Kobahi eylemlerinden dolayı sokaklardaki silah seslerinden etkilenen ve eşarbıyla intihar eden 12 günlük öğretmen, 23 yaşındaki Elif İpek Koçtürk'ün cenazesi, memleketi Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde toprağa verildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu sırada Muğla İcra Müdürlüğü'nde memur Burak Koçtürk ile tanışıp, 2 yıl önce evlenen Elif İpek Koçtürk, daha sonra eşiyle birlikte Muğla'da yaşamaya başladı. Elif İpek Koçtürk, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın son atamalarıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Siirt'in Baykan İlçesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda 12 gün önce göreve başladı. Babasının polis memuru olması nedeniyle Polisevi misafirhanesinde yalnız kalmaya başlayan öğretmen Elif İpek Koçtürk, IŞİD'in Kobani'deki eylemlerini bahane ederek Siirt'te eylem yapan grupların ve havaya ateş açan güvenlik güçlerinin kullandığı silah seslerinden etkilenirken, Facebook'taki sayfasında bunları paylaştı. Ardından odasında bulunan bir su borusuna bağladığı eşarbı ile intihar etti. Eşi Burak Koçtürk'ün telefon aramalarına cevap vermeyen Elif öğretmenin cesedini, polisevi görevlileri buldu. Yapılan işlemlerin ardından talihsiz öğretmenin cenazesi bu sabah memleketi olan Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Derebağ Mahallesi'ne getirildi.

Mahalledeki yakınlarının evine cenaze nakil aracıyla getirilen cenazede eşi Burak, polis memuru babası Mustafa İpek gözyaşlarına boğuldu. Öğretmenin cenazesi, mahallenin mezarlığında saat 10.00'da yağmur altında kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi. Cenaze namazında Burak Koçtürk gözyaşlarına hakim olamadı. Burak Koçtürk'ün eşi Elif İpek Koçtürk ile aynı ilde görev yapabilmek amacıyla 'eş tayini' için başvurduğu ancak, kabul edilmediği öne sürüldü.

Öğretmenin dayısı Rahmi Karaca da yeğeninin dinine bağlı olduğunu ve asla intihar edecek biri olmadığını iddia etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baykan'daki Olaylardan Etkilenerek İntihar Eden 12 Günlük Öğretmen Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement