Kazakistan-Türkiye Turizm İş Birliği - Son Dakika
Ekonomi

Kazakistan-Türkiye Turizm İş Birliği

Turizm konusunda Türk uzmanlardan eğitim alan Astana'daki otellerde görev yapan 86 personele sertifikaları verildi.

17.07.2014 10:26

Turizm konusunda Türkiye'den gelen uzmanlardan eğitim alan Kazakistan'ın başkenti Astana'daki otellerde görev yapan 86 personele sertifikaları törenle verildi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı Turizm Komitesi iş birliğinde 10-16 Temmuz tarihleri arasında Astana'da gerçekleştirilen eğitim programında 86 otel personeline, ön büro, kat hizmetleri, mutfak ve yiyecek içecek başlıkları altında eğitim verildi.

Personele sertifikaları Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazakistan Sorumlusu Ece Tarlan, Türkiye'nin Almatı Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Nilgün Kılıçarslan ile eğitimleri veren Türk turizm sektörü uzmanlarınca takdim edildi.

Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı Saymasayev Muhit törende yaptığı konuşmada, Türk dünyası ve Orta Asya cumhuriyetlerinin turizmde Türkiye'yi örnek aldığını belirterek, Kazakistan olarak mesleki eğitimin yanı sıra turizmin diğer alanlarında da Türkiye ile iş birliğini sürdürdüklerini kaydetti.

Astana EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak

FIFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösterilen EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Astana'da şu anda resmi olarak kayıtlı 75 otel bulunuyor.

Kazak makamları; uluslararası fuar için 2017'ye kadar 38 otel daha inşa edilmesi beklenen Astana'da otellerdeki personelin eğitimine büyük önem veriyor.

Kazakistan ile Türkiye arasında 15 Haziran 1998 tarihinde imzalanan Turizm İş Birliği Anlaşması, 22 Ekim 2009'da güncellenmişti. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı Turizm Komitesi iş birliğinde başlatılan turizm eğitimlerin ilki 30 personelin katılımıyla bu yılın nisan ayında Antalya Belek'de gerçekleştirilmişti.Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan ile Türkmenistan'ın devlet başkanlarının katılımıyla geçen ay Bodrum'da toplanan Türk Konseyi Dördüncü Zirvesi'nin ana konusu da "Turizmde İş Birliği" olmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kazakistan-Türkiye Turizm İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement