Kdz. Ereğli'de CHP'nin Seçim Sonuçlarına Yaptığı İtiraz Ret Edildi - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de CHP'nin Seçim Sonuçlarına Yaptığı İtiraz Ret Edildi

Kdz. Ereğli\'de CHP\'nin Seçim Sonuçlarına Yaptığı İtiraz Ret Edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçim sonuçlarına yaptığı itiraza ilçe seçim kurulu ret kararı verdi.

03.04.2014 18:10

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim sonuçlarına yaptığı itiraza ilçe seçim kurulu ret kararı verdi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın önceki gün ilçe seçim kuruluna Ereğli Belediye Başkanlığı, Ereğli Belediyesi Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği seçim sonuçlarına yaptığı itiraz bu gün yapılan toplantı ile karara bağlandı. Toplantı öncesi Ereğli ilçesine gelen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk adliye binasına gelerek ilçe seçim kurlu hakimi ile görüştüler. Haberal ile Köktürk yaklaşık 5 dakika süren görüşmenin ardından adliyeden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktılar.

Kdz. Ereğli İlçe seçim kurulu CHP'nin yaptığı itirazı görüşmek için saat 14.00'de toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından ret kararı verildiği açıklamasını komisyondaki CHP'li üye Av. Tayyar Kartal yaptı. İlçe seçim kurulunda ki komisyonda 1 hakim ve 2 memurun yanı sıra AK Parti, CHP, MHP ve BBP'den de birer temsilci bulundu. CHP'nin itirazı CHP, MHP ve BBP'li temsilcilerin 'evet' oyuna karşılık, AK Parti, ilçe seçim kurulu hakimi ve görevli iki memurun 'hayır' oyları ile ret olunduğu belirtildi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal gazetecilere yaptığı açıklamada çıkan karara tepki gösterdi. Son yerel seçimlerde 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan hiçbir seçimde olmadığı kadar çok itirazlar yaşandığını ve bu itirazların kabulü neticesinde bir çok şehirde belediye başkanlıklarının el değiştirdiğini söyledi. Kartal açıklamasında "Eğer bu şekliyle gidecek olursa Kdz. Ereğli gelecek 5 yılı kaldıramaz. Bu şaibe mutlaka ve mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Süreç devam ediyor. İtirazımızı il seçim kuruluna götürmeyi düşünüyoruz" dedi.

AK Partili yöneticilerin seçimlerde şaibe yok ise gelip oyların sayılmasını istemeleri gerektiğini dile getiren Kartal, oyların yeniden sayılıp yine AK Parti'nin kazanması durumunda kendilerini tebriğe ilk olarak CHP'nin gideceğini belirtti. Kartal konuşmasında şunları söyledi; "Adalet ve Kalkınma Partisi 'bu seçimde şaibe yoktur' diyorsa gelseydi temsilcileriyle buraya 'evet, bizde oyların sayılmasını istiyoruz' diyebilirdi. Eğer sayım yeniden yapılıp yinede kazansalardı yönetim kurulu üyelerimi toplar ilk tebrik etmeye ben giderdim ama AKP burada sandıkların sayılmaması için elinden gelen baskıyı kurmaya çalıştı. Biz 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyoruz. O'nun için mücadele ediyoruz. Önümüze çıkan hukuk dışı engellerle de mücadele etmeye devam edeceğiz."

Bu arada ilçe seçim kurulu AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın Gülüç, Kandilli ve Ormanlı Belde Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itirazı oy birliği ile ret etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de CHP'nin Seçim Sonuçlarına Yaptığı İtiraz Ret Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement