İzmit'te Kırım'daki Gelişmeler Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Kırım'daki Gelişmeler Protesto Edildi

Kırım Dernekleri Federasyonunun İzmit'te düzenlediği yürüyüşle, Kırım'daki gelişmeler protesto edildi.

08.03.2014 06:59  Güncelleme: 07:59

Kırım Dernekleri Federasyonu (KIDEF) tarafından İzmit ilçesinde düzenlenen yürüyüşle Kırım'daki gelişmeler protesto edildi.

KIDEF öncülüğünde bazı siyasi parti, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan grup, Merkez Bankası önünde toplandı.

Aralarında CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı ve bazı siyasi partilerin il başkanlarının da bulunduğu grup, "Vatan millet, Kırım sabret", "Dilde, fikirde, işte birlik", "Kırım üzülme soydaşların seninle" sloganları atarak Sabri Yalım Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan KIDEF Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kırım'daki insanların çok zor durumda olduklarını ve Türkiye'den destek beklediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösteren Aracı, "(Size ev vereceğim, rahat yaşatacağım) diyen zihniyet, şimdiye kadar neredeydin? 25 sene önce temelini atıp daha evinin camını takamayan insanlar var orda, bugün mü aklına geldi? Milyonlarca dolar parayı bulunca. Türkiye'de aldığınız 50 tane ev parasına orada yaşayan 300 bin Kırım Tatarına ev yapardınız. Şimdi mi aklınıza geldi? Doğalgazı satıp satıp, dolarları cebine indirince kendini birşey zannetti. Ey Putin dikkat et, artık 1944'te değiliz. O milleti sessizce süremeyeceksin ordan" diye konuştu.

Grup, Aracı'nın konuşmasının ardından dağıldı.

İzmit\'te Kırım\'daki Gelişmeler Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmit'te Kırım'daki Gelişmeler Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement