Kilis'te Gümrük Kaçağı Eşya Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Kilis'te Gümrük Kaçağı Eşya Ele Geçirildi

Kilis\'te Gümrük Kaçağı Eşya Ele Geçirildi

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 6 ayrı operasyonda gümrük kaçağı kaçak eşya ile akaryakıt, sigara ile küçükbaş hayvan ele geçirildi.

13.10.2014 11:27

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye getirilen 6 ayrı operasyonda gümrük kaçağı kaçak eşya ile akaryakıt, sigara ile küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Polateli ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bağarası köy yolunda icra edilen devriye faaliyeti esnasında, A.B. isimli şahıs yönetimindeki araçta yapılan aramada, Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 8 bin TL olan 3 bin 170 paket kaçak cips ele geçirildi.

İkinci olayda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis- İslahiye karayolunda icra edilen devriye faaliyeti esnasında, yolcu minibüsünde yapılan kontrolde Suriye uyruklu S.B. isimli şahıs tarafından, Türkiye'ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 30 kilo kaçak çay ve 22 paket kaçak nargile tütünü ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. Üçüncü olayda, Elbeyli ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Elbeyli ilçesine bağlı Geçerli köyünde alınan duyum üzerine H.B. isimli şahsın ev ve depolarında yapılan aramada, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen H.B. ve O.A.'ya ait olan 2 bin 580 litre, deponun önünde park halinde bulunan AÇ. isimli şahsa ait kamyonet içerisinde de 700 litre olmak üzere toplam 3 bin 280 litre motorin ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. Dördüncü olayda, Elbeyli ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Geçerli köyünde alınan duyum üzerine M.B. isimli şahsın evinde ve eklentilerinde yapılan aramada, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yolla getirildiği tespit edilen 2 bin litre motorin ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. Beşinci olayda, Elbeyli ilçesine bağlı Aşağıbeylerbeyi köyü Suriye sınır hattında, Dağ Hudut Karakolu ekipleri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz şahıs yada şahıslarca Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yolla getirildiği tespit edilen, 15 adet küçükbaş hayvan, 25 kilogram fıstık ve 115 kilogram kaçak çay ele geçirildi. Son olayda ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkeze bağlı Saatli köyünde icra edilen devriye faaliyeti esnasında Suriye uyruklu A.H isimli şahıs tarafından Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yolla getirildiği tespit edilen, 302 karton kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlandı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kilis'te Gümrük Kaçağı Eşya Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement