Kına Dönüşü Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 8 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kına Dönüşü Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 8 Yaralı

Kına Dönüşü Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 8 Yaralı

Adana'da kız evinde kına gecesi eğlencesi yapıp düğün için Mardin'e giden 16 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'de kaza yaptı.

07.04.2015 13:56  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kız evinde kına gecesi eğlencesi yapıp düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne giden 16 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde kamyona arkadan çarptı. Faciaya dönüşen kazada damat 27 yaşındaki Sedat Yavuz ve gelin 20 yaşındaki Maşallah Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu 8 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü çocuk 8 kişi de yaralandı.

HALAY ÇEKİP EĞLENDİLER

Nişanlı olan çiftçi 25 yaşındaki Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp için aileleri dün akşam Adana'nın Gülbahçe Mahallesi'ndeki kız evinde kına gecesi düzenledi. Genç çift, yakınlarıyla birlikte gece boyunca halay çekip eğlendi. Kınanın ardından Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp çifti ile yakınları, pazar günü düğünün yapılacağı Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

KAMYONA ARKADAN ÇARPTI

Yavuz ve Yiğitalp ailelerini taşıyan 35 yaşındaki Hayrettin Yelboğa'nın yönetimindeki 47 NF 790 plakalı minibüs, iddiaya göre saat 23.15 sıralarında Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda ilerlerken, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndeki Ayran Viyadüğü'nde, önünde giden Yasin Ülkü yönetimindeki 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona hızla çarptı.

8 KİŞİ ÖLDÜ, 8 KİŞİ YARALANDI

Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, damat Sedat Yavuz, gelin Maşallah Yiğitalp, annesi Zahide Yiğitalp (44), halası Gazele Yiğitalp (37) ile İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeyni Altuğrul (63) ve Hadice Yavuz (57) yaşamlarını yitirdi.

Sürücü Hayrettin Yelboğa, gelinin kardeşi spastik engelli Mehmet Yiğitalp (14), Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Sakine Yağmahan (63), Suriye uyruklu Zehra Maho (35) yaralandı.

2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Osmaniye, Gaziantep ve Bahçe Devlet hastanelerine götürülen yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesetleri ise Osmaniye ile Düziçi ve Bahçe ilçelerindeki devlet hastanelerinin morguna götürüldü. Kazayı duyup hastanelere koşan yakınları, aldıkları acı haberle sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kamyon sürücüsü Yasin Ülkü jandarma tarafından gözaltına alındı.

"DÜĞÜN YAPACAKTIK"

Kazada oğlu ve gelinini kaybeden İsmail Yavuz, yakınlarının cenazelerini almak için beklediği Bahçe Devlet Hastanesi'nde güçlükle ayakta durabildi. Büyük bir acı yaşadıklarını belirten Yavuz, "Kınamızı yaptık, pazar günü de düğün yapacaktık ancak bu kaza oldu. Ne diyeyim, Allah'ın takdiri" dedi.

Ailenin akrabalarından Mehmet Cesur ise akşam kınanın ardından yakınlarını yolcu ettiklerini belirterek, "Biz Yüreğir'e kadar yolcu ettik. 1.5-2 saat sonra Hayrettin Yelboğa beni aradı, 'Bahçede trafik kazası geçirdik, yetişin bizi kurtarın' dedi. Hemen Bahçe'ye gittik ve korkunç manzarayla karşılaştık" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kına Dönüşü Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 8 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • ARDA: yorumlara bak. o kadar aciz ve korkak insanlar varki ölülerimizden bile korkarlar yok pkklıymış yok bilmem kürt müş. şunu anladım ki kürt demek yiğit demek, merhamet demek, cesaret demek ve korkutmak demektir. işte aramızdaki fark bu. . burda kötü yorumda bulunanlara kapak olsun. diğer türk arkadaşlarıma saygılar. 32 23 Yanıtla
  • a: PKK li mi bunlar 17 22 Yanıtla
  • Resat: PKK her neyse insan sonuçta seninde yolun orası 10 21 Yanıtla
  • selhan: allah rahmet eylesin allah kalanlara sabır versın çok ama çok acı bır olay 23 6 Yanıtla
  • Mahmut : Normalde yorum yazmıyorum ama yorumlara bakınca susmamak elde deyil öncelikle ölen lere Allah rahmet eylesin yaralılarada Allah şifa versin nerden biliyorsun PKK lı diye yorum yapıyorsun allah belasını versinler diyorsun o insanların yerinde sen ve ailen veya tanıdığın da olabilir allah kimseye böyle kaza bela vermesin ha bende kürdüm önyargılıda olmayın hepsi bir deyildir kimliğimde Türkiye cumhuriyeti devleti yazıyor. Ozaman ne mutlu türküm diyene Irkçı olmayın adam olun 22 6 Yanıtla
  • elif gokhan: Allah sabır versin bu aileye baslari sağolsun insan olun lan kurt türk kardeştir irkcilik yapan insanın Allah belasını versin 27 0 Yanıtla
  • a: Kınayı yakin simdi 7 15 Yanıtla
  • as: alah rahmet etsin kurtler pkk diyenlerin uzulmedik diyenlerin turklerin basinada yani ole yorum yapanin ailesinin basina gelsin dilerim allahtn 13 9 Yanıtla
  • esra yavuz: Yazik oldu birtakim kisiler irkcilik yapmaktan geri kalmamis ne yazik acinilacak durumdasiniz sizin kaninz pkk kadar eder mi hayir. Allah sabir versin yakinlarina az da olsa tanirdik mekanlari cennet olsun. 11 9 Yanıtla
  • elif: NE MUTLU BİZ KARDESİZ DİYENLERE 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement