Kırsal Bölgelerde Enerji Çalışmaları Hız Kazandı - Son Dakika
Güncel

Kırsal Bölgelerde Enerji Çalışmaları Hız Kazandı

Kırsal Bölgelerde Enerji Çalışmaları Hız Kazandı

Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nün sınır köylerine yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürüyor.

26.08.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle EDAŞ, Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Akçakale, Birecik, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine bağlı köylerde aydınlatma çalışmalarına hız verdiğini açıkladı.

Kurum ekipleri, Suriye sınırında bulunan köylerin sokakları ile köy meydanlarına nakil hatları kurarak, bunların tümüne aydınlatma armatürleri taktı. Halen Akçakale, Suruç, Ceylanpınar ve Birecik ilçelerine bağlı 42 köyde çalışmalarını sürdüren ekipler, bir yandan da buraya enerji sağlayan hatlarda bakım ve yenileme çalışması yaptı.

'HALKIN TALEPLERİ DİKKATE ALINARAK YAPILDI'

DİCLE EDAŞ'tan yapılan açıklamada sınır köylerinde daha önce karanlık olan ve halkın yürümekte dahi zorlandığı sokak ve meydanların yapılan aydınlatma çalışmalarının ardından ışıklandırıldığı belirtildi. Dicle EDAŞ yetkileri, çalışmalarını sürdürürken halkın taleplerini dikkate alarak, bu talepler doğrultusunda aydınlatma yaptıklarını ifade ettiler. Yetkililer, öncelikle sınır köylerinden başlattıkları aydınlatma çalışmalarını, daha sonra Şanlıurfa'nın diğer tüm köylerinde hayata geçireceklerini, aydınlatılması olmayan köy ve mezra kalmayacağını kaydetti.

ÇALIŞMALAR HANGİ KÖYLERİ KAPSADI

Dicle EDAŞ tarafından sokak ve meydanlarında aydınlatma çalışması yapılan sınır köyleri şunlar:
"Suruç'a bağlı Çaykara, Büyük Kendirci, Mürşitpınar, Çiçektepe, Çanakçı, Eğrice, Mert İsmail, Kopuz köyü. Birecik'e bağlı Yukarı Eşme, Orta Eşme, Aşağı Eşme, Ziyaret, Bilekli, Göktepe, İncirli, Konak köyü. Akçakale'ye bağlı Akyaprak, Türkhan, Yagmuralan, Güvenç, Büget, Kırmıtlı, Bilece, Koçaklar, Altıntepe, Öncü, Zenginova, Ogulcuk, Kurudere, Kepezli, Koçar, Marastin köyü. Ceylanpınar'a bağlı Maden, Aşağı Doruklu, Paşatepesi, Altınköy, Yeşiltepe, Yoncalı, Boncuklu, Aşağı Durmuş, Yukarı Durmuş ve Alaca köyü."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kırsal Bölgelerde Enerji Çalışmaları Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement