Kızılay ve Kızıl Haç'tan, Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kızılay ve Kızıl Haç'tan, Mültecilere Yardım Çağrısı

Kızılay ve Kızıl Haç\'tan, Mültecilere Yardım Çağrısı

Kızılay ve Kızıl Haç'tan, mültecilere yardım çağrısı Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Uluslararası Federasyonu Birleşmiş Milletler Delegasyonu Marwan Jılanı, uluslararası topluma, mülteciler konusunda daha duyarlı olma ve daha çok yardım yapma çağrısında bulundu.

24.11.2015 10:13

Kızılay ve Kızıl Haç'tan, mültecilere yardım çağrısı

Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Uluslararası Federasyonu Birleşmiş Milletler Delegasyonu Marwan Jılanı, uluslararası topluma, mülteciler konusunda daha duyarlı olma ve daha çok yardım yapma çağrısında bulundu.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde, Genel Kurul'da konuşan Jılanı, Suriyeli sığınmacılar ve Akdeniz havzasında düzensiz göçmenlerin trajedileri konusunda küresel farkındalık konulu yaptığı konuşmada,bugüne kadar yapılan insani yardım ölçeğinin, mültecilere yardım etme olanağının sürmesine olanak vermediğini belirtti.

Jılanı, Bu göçmenleri korumak ve toplum direncini artırmak için ortak insanlık görevi ve uzun vadeli strateji gerektiren küresel bir sorun. Uluslararası korumaya ihtiyacı olanlar insanlar için, Avrupa'nın kıyılarına, sınırlarına dayanan insanlık krizi için, güvenli, eşgüdümlü, kapsamlı ve insancıl bir çözüm yoluna gereksinim var dedi.

Paris saldırılarından sonra, göçmenler konusunun daha da önemli boyut kazandığına değinen Jılanı, bazı kişilerin bu tür olayların sorumluğunu mültecilere atmak istediğini vurguladı. Jılanı, Bu seslere karşı uyanık olunmalı. Çünkü mülteciler, son 4-5 yıldır, Paris'te yaşanan terör saldırıları gibi olaylardan kaçarak korunmaya çalışan insanlar diye konuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, Suriye ve Irak'ta yaşanan terör olayları 15 milyon, Yemen de yaşanan terör olayları da 2 milyon kişiyi yurdundan edildi. Dünya genelinde, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez 60 milyonu aşkın insan zulüm, iç çatışma yada savaş nedeniyle yurtlarını terketmek zorunda kaldı.

GÖRÜNTÜ

BM Kizilay Kizilhac Delegasyonu'nun konusmasi..

nafiz albayrakNEW YORK, (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay ve Kızıl Haç'tan, Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement