Klasik Müziğin Dünyada Ses Getiren Solistleri İş Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Klasik Müziğin Dünyada Ses Getiren Solistleri İş Sanat'ta

Klasik Müziğin Dünyada Ses Getiren Solistleri İş Sanat\'ta

15. yılını kutlayan İş Sanat'ın etkinlik biletleri 13 Ekim'de satışa çıkıyor

09.10.2014 12:10  Güncelleme: 12:12

Klasik, caz ve dansın yıldızlarını izlemek isteyenler için İş Sanat biletleri satışta

İstanbullu sanatseverleri yıllardır uluslararası sanatçılarla buluşturan ve 15. yaşını kutladığı 2014-2015 sezonunu birbirinden özel etkinliklerle taçlandıran İş Sanat'ın yeni sezonun biletleri 13 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da satışa çıkıyor.

Bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi sezonun tüm klasik müzik, caz konserleri ve dans gösterilerini indirimli olarak satışa sunan İş Sanat, ayrıca izleyicilerin paketlerini kendilerinin oluşturmasına da imkân sağlıyor. 5 etkinliğe bilet alan izleyicilere % 10, 10 etkinliğe bilet alan izleyicilere % 15, 15 etkinliğe bilet alan izleyicilere % 20 indirim yapılıyor.

Müdavimlerinin ilgiyle takip ettiği konserlerin biletleri, İş Sanat Ana Gişesi'nden ve Biletix üzerinden temin edilebilecek.

Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan geniş bir yelpazede program sunan İş Sanat, yine dünyanın en ünlü sanatçılarına ve en saygın orkestralarına ev sahipliği yapacak. İş Sanat'ın renkli programı 1 Kasım'da Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Hüseyin Sermet solistliğinde gerçekleşecek açılış konseri ile başlayacak. Klasik müzikseverlerin yakından tanıdığı keman virtüözü Vadim Repin, yeni kuşağın üstün yetenekli kemancılarından Sarah Chang, günümüzün en başarılı keman sanatçılarından Giuliano Carmignola, dinamik performanslarıyla büyüleyen Alman- Japon piyanist Alice Sarah Ott, başarılı Fransız çellist Jean Guihen Queyras, bol ödüllü Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili, adını "Yetenek Sizsiniz Litvanya" ile duyuran genç virtüözlerden akordeon sanatçısı Martynas Levickis İş Sanat'a konuk olacak solistler arasında yer alıyor.

İş Sanat'ta İki Dev Orkestra

Dünyanın en köklü orkestralarıyla klasik müziğin yeni yıldızlarını bir araya getiren İş Sanat bu sezon da ilklere imza atıyor.

Yeni kuşağın nefes kesen keman virtüözlerinden Ray Chen, dünyaca ünlü Alman piyanist ve orkestra şefi Christoph Eschenbach yönetimindeki müzik tarihinin köklü orkestraları arasında yer alan Londra Filarmoni Orkestrası ile müzik severlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak. 78 yıllık tarihiyle ülkesinin en önemli orkestralarından biri olan Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası şef Vladimir Jurowski'nin batonu altında görkemli bir konsere imza atacak. Topluluğa, klasik müzik dünyasında fırtınalar estiren genç Özbek piyanist Behzod Abduraimov eşlik edecek.

İş Sanat İstanbul'da cazın ritmini artırıyor

15. sezonun caz konserleri, yumuşacık sesi ve romantik yorumuyla en gözde kadın vokaller arasında yer alan Stacey Kent ile başlıyor. İş Sanat, her sezon özel bir yer ayırdığı Cazın Ustaları konserinde bu yıl yaşayan bir efsaneyi, serbest cazın kurucularından saksafon sanatçısı Pharoah Sanders'ı triosuyla ağırlayacak. Yeni nesil caz müziğinin süper starı Anthony Strong, babası efsanevi saksafoncu John Coltrane'den aldığı müzikal mirası yenilikçi üslubuyla bütünleştiren Ravi Coltrane, zamanımızın en yaratıcı müzisyen ve bestecilerinden biri sayılan Tom Harrell, caz tutkunlarının ajandalarına not etmeleri gereken isimler arasında.

İş Sanat'ta modern dansa doyacaksınız

İş Sanat'ın en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer alan modern dans serisine post-modern dansın en cesur temsilcilerinden Trisha Brown ve American Dance Theatre'dan New York City Ballet ve Alvin Ailey Dance Theatre'a Amerika'nın en önemli topluluklarına yaptığı güçlü sahne tasarımları ve duygu yüklü koreografilerle eleştirmenlerin gözdesi olan Jessica Lang'ın toplulukları konuk oluyor.

Aşkın sesi Yalın ve sürpriz projesi ile The Von Trapps 13 Ekim'de satışta!

Kasım ayı etkinliklerinin de klasik, caz ve dans programı ile 13 Ekim Pazartesi günü satışa sunan İş Sanat, herkese dokunan programında dünyanın ve Türkiye'nin en sevilen sanatçılarını özgün projelerde buluşturuyor. Pop müziğin sevilen sesi Yalın, 21 Kasım Cuma akşamı İş Sanat'ta vereceği konser için oluşturduğu sürpriz müzisyen kadrosu ve şarkılarının yepyeni düzenlemeleriyle İş Sanat izleyicisini coşturmaya hazırlanıyor. İş Sanat izleyicisinin çok sevdiği Pink Martini ile Dream A Little Dream albümünde özel bir müzikal işbirliğine imza atan The Von Trapps renkli performansıyla 12 Kasım 2014 Çarşamba akşamı İş Sanat'a konuk oluyor. Tüm zamanların en popüler müzikallerinden biri olan ve Von Trapp ailesinin gerçek hayat hikâyesine dayanan Neşeli Günler filminin (The Sound Of Music) 3. kuşak temsilcileri Türkiye'deki ilk özel konserinde İş Sanat izleyicisine neşeli bir akşam yaşatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Klasik Müziğin Dünyada Ses Getiren Solistleri İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement