Kocaeli-2 Çift Bakanlı Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Kocaeli-2 Çift Bakanlı Temel Atma Töreni

Kocaeli-2 Çift Bakanlı Temel Atma Töreni

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde Devlet Su İşleri Dilderesi Islah Çalışması ve Koceli Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Temel Atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı.

21.11.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde Devlet Su İşleri Dilderesi Islah Çalışması ve Koceli Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Temel Atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı. Bakan Eroğlu, Dilovası'nda hasretle beklenen yatırımın yapaldığını söyledi.

Temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar katıldı.

'HASRETLE BEKLEDİĞİMİZ YATIRIM'

Çevre açısından önemli bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "86 milyon TL'lik 5 tane büyük tesisin temeli bugün burada atılıyor. Bu hasretle beklediğimiz yatırım. Bunun çevre açısından çok önemli ve muazzam yatırımlar. Gebze'nin Kuzeyindeki atık suları ve Dilovası'nın atık suları burada arıtılacak ve gri su dediğimiz sular, sanayiye kullanım suyu olarak verilecek. Dünya'da çevreci olarak kabul edilecek bir tesis. Bugün burada 86 milyon TL'lik yatırımın temelini atıyoruz. " diye konuştu.

'TÜRKİYE BÜYÜYOR'

Türkiye'nin hergeçen gün büyüdügünü söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye büyüyor ve Türkiye büdükçe de Kocaeli büyüyor. Birbirini besleyen ve beslenen büyüme ve gelişme anlayışı var. Türkiye küresel kriz hariç büyümeye devam ediyor. Dilovası kent meydanı ve kültür merkezi inşaatı da devam ediyor. Dilovası AK Parti iktidara geldiğinde en sorunlu bölgesiydi. Şuanda Kocaeli'nde nufus başına en fazla yatırım yapılan bölge haline dönüştü. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli-2 Çift Bakanlı Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement