CHP Adayı Kocaoğlu'ndan Doğal Yaşam Adası Sürprizi - Son Dakika
Yerel

CHP Adayı Kocaoğlu'ndan Doğal Yaşam Adası Sürprizi

CHP Adayı Kocaoğlu\'ndan Doğal Yaşam Adası Sürprizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın seçim bildirgesinin yıllardır üzerinde çalıştıkları projelerden oluştuğunu söyledi.

24.02.2014 21:05  Güncelleme: 22:08

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın açıkladığı seçim bildirgesinin yıllardır üzerinde çalıştıkları projelerden oluştuğunu söyledi. Kocaoğlu, "AKP'nin projeleri koskoca bir palavradır. İçine bir de hükümetin yapması gereken projeleri yazmışlar. 11 senede İzmir'in 6 milyar liralık malını satıp sadece 5 milyar 300 milyonluk yatırım yapan zihniyet, şimdi 65 milyar lira yatırım yapacakmış. Buna kimse inanmaz. İzmir kimin ne yaptığını, ne yapacağını iyi bilir" dedi. Başkan Kocaoğlu, Tuzla açıklarında, Körfez taramasından elde edilecek çamurla bir Doğal Yaşam Adası kuracaklarını da açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Kasaplar Meydanı'ndaki CHP Merkez Seçim Bürosu'nun açılışına katıldı. Açılış töreni öncesinde Kasaplar Meydanı'nda düzenlenen mitinge İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, Parti Meclisi Üyeleri Hüseyin Saygılı ile Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da, aday tanıtımı ve seçim bürosu açılışında hazır bulundu.

Yağmura rağmen meydanı dolduran Çiğlililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti'nin İzmir için açıkladığı projelere değindi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçim bildirgesi koskoca bir palavradır. İçinde yıllardır üzerinde çalıştığımız, dünya alemin bildiği, bizim yaptığımız projeler var. Bir de hükümetin yapması gereken projeleri yazmış. Yap-işlet-devret ile milletin, İzmir'in malını yandaşlarına vererek yatırım yapacağını söylemiş. '65 milyar liralık yatırım yapacağım' diyor. 11 senede İzmir'in 6 milyar liralık malını satıp sadece 5 milyar 300 milyonluk yatırım yapan zihniyet, şimdi 65 milyar lira yatırım yapacakmış. Buna kimse inanmaz. İzmir kimin ne yaptığını, ne yapacağını iyi bilir".

AK Parti adayının yaptığı ziyaretleri basına bildirmediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Basını çağıramıyorlar. Çünkü vatandaş elbise torbalarının, ayakkabı kutularının hesabını soruyor. Vatandaştan korkarak siyaset yapılmaz. Vatandaştan kaçarak siyaset yapılmaz. Vatandaşın karşısına çıkacak yüzü olmayanlar siyaseti bıraksınlar" dedi. İzmir'de hiç kamu malı satmadığını ve İzmirlilerin malına sahip çıktığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Kul hakkı yemedim, haram yemedim, İzmir'in malını korudum, korumaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Çiğli'ye yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Arıtma çamurları için Çamur Çürütme Kurutma Tesisi'ni hizmete aldık. Çevre konusunda yapamadığım bir tek çöp kaldı. Çöpün yer tahsisini yapar yapmaz başlayabilecek durumdayız. Bir taraftan hükümet karşı çıkıyor, bir yandan başkaları. Şimdi yeri belli. İnşallah engel olmaz ve başlarız. Çöpten enerji elde edip tarım gübresine çevirebilecek projemiz var. Kaynağımız hazır. Kaç paraya çıkarsa çıksın, bunu yapacak gücümüz var. Yer biter bitmez önce örnek tesis yaparak bu işin nasıl olduğunu, çöpten ne elde edildiğini, çöpün nasıl dönüştürüldüğünü dünya aleme göstereceğiz" dedi.

Konuşmasında Çiğlililere bir müjde de veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Körfez'deki çamurun kumlu olan kısmını da yıkayıp inşaat sektöründe kullanacağız. Körfez sirkülasyonunu engellemeyecek bir yerde, Tuzla'nın ilerisinde büyük bir Doğal Yaşam Adası kuracağız. Yer konusunda bilim adamları çalışma yapıyor. Burası yeşil alanlarıyla, botanik bahçeleriyle Çiğli'nin emrinde olacak. Hemşehrilerimiz buraya gelip piknik yapacak, ilerde denize girecek; ada Çiğli'nin sosyal yaşamına zenginlik katacak" diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile el ele vatandaşları selamlayan Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, "31 Mart günü iktidarda olacağız. Çiğli'de değişimin öncüsü olacağız. Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile Çiğli'yi İzmir'in kuzeyinin yıldızı yapacağız" dedi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da, "Çiğli CHP iktidarına alışık. Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin Çiğli'nin kalbindeki bu aşkı sökmeye gücü yetmez. Bu bir bayrak yarışı, günü geldiğinde bayrağımızı Sayın Hasan Arslan'a büyük bir gururla teslim edeceğim. Aziz Ağabey geçmiş dönemde olduğu gibi Çiğli'ye yapılan hizmetlere katkı vermeye devam edecek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Adayı Kocaoğlu'ndan Doğal Yaşam Adası Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement