Kongrede, "Dans ve Yaratıcı Dramada Yaklaşımlar" Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Kongrede, "Dans ve Yaratıcı Dramada Yaklaşımlar" Tartışılacak

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Çağdaş Drama Derneği ve Bornova Belediyesi işbirliği ile "25.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi" gerçekleştirecek.

27.03.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"25.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi" 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek. Etkinlik öncesi Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Konferans Salonu'nda 31 Mart 2015 Salı günü saat 11:00'da "Bilgilendirme Toplantısı" yapılacak.

"Dans ve Yaratıcı Dramada Yaklaşımlar" temalı bu kongrede yaratıcı dramanın kendi yaklaşımları ve ilişkili olduğu yaklaşımlar ağırlıklı olarak dans bağlamında ele alınacak. Bu doğrultuda İngiltere'den Darell Aldridge, Finlandiya'dan Tinttii Karpinnen, Almanya'dan Canip Gündoğdu ve Friederike Lampert, Avusturalya'dan Robin Pascoe, Filistin'den Tarek Zboun, Maceristan'dan Tamas Korzenszky'nin Türkiye'den Özlem Gökbulut'un liderliğini yapacağı atölyeler , konferanslar, bildiri oturumları, sanat etkinlikleri ve yaratıcı drama ile tanışmak isteyenlere yönelik ilk adım atölyeleri gerçekleştirilecek.

Kongrede; ulusal ve uluslararası yaratıcı drama liderlerinin bilgi ve deneyimleri, bu alanda çalışan uzmanlar, sanat eğitimciler, tiyatrocular, tiyatro bilimciler, öğretmenler ve yaratıcı dramaya ilgi duyan herkesle paylaşılacak.

Türkiye'de yaratıcı drama alanına ilişkin çalışmalar, 1980'li yılların başından bu yana uygulamalı ve kuramsal boyutları ile sürdürülüyor. En yalın ifadesiyle yaratıcı drama; herhangi bir konuda, doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak, bir grupla ve grup üyelerinin birikimlerinden, yaşantılarından yola çıkarak canlandırmalar yapmak olarak tanımlanıyor. Konu; somut, soyut herhangi bir durum, bir ders, yazın türleri, sanat alanlarından herhangi biri, anı, gazete haberi, yalnızca bir yaşantı olabiliyor. Okul öncesinden başlayarak her yaş ve konumdan bireyin katılabileceği yaratıcı drama çok önemli bir ders ve etkin bir öğrenme yöntemi olarak biliniyor.

Yöntem olarak yaratıcı drama, disiplinler arası çalışmada kullanılıyor. Çağdaş Drama Derneği'nin; eğitimde, tiyatroda ve toplumsal yaşamda yaygınlaştırmaya çalıştığı yaratıcı drama, kendi temel yaklaşım ve teknikleri ile oturmuş bir alan olmakla birlikte, temel bilgisinin yanı sıra disiplinler arası çalışmalarla daha zenginleşmekte ve farklı yaklaşımlarla etkileşimi artıyor.

Yaratıcı dramanın yöntem olarak kullanıldığı disiplinlere örnek olarak; matematik, Türkçe, müze eğitimi, hayat bilgisi, sanat eğitimi, sosyal hizmetler, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri, dans, tiyatro gibi alanlar gösterilebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kongrede, 'Dans ve Yaratıcı Dramada Yaklaşımlar' Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement