Konya Işid'e Katılan Oğlunun Geri Getirilmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Konya Işid'e Katılan Oğlunun Geri Getirilmesini İstedi

Konya Işid\'e Katılan Oğlunun Geri Getirilmesini İstedi

Konya'da 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Fadim H., ilk eşinden olan 18 yaşındaki oğlu Y.B.'nin, geçen 3 Mayıs günü evden ayrılıp Gaziantep'e gittiğini, oradan da Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katıldığını iddia etti.

15.05.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Fadim H., ilk eşinden olan 18 yaşındaki oğlu Y.B.'nin, geçen 3 Mayıs günü evden ayrılıp Gaziantep'e gittiğini, oradan da Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katıldığını iddia etti. Oğluna kavuşmak istediğini belirten Fadim H., "Konya'da gençleri parayla, cihada götüreceğiz diyerek kandırıyorlar. Kimisi para için, kimisi de Kuran bunu emretti diye gidiyor" dedi. Merkez Selçuklu İlçesi'nde oturan ev hanımı Fadim H., bir fırında çalışan oğlu Y.B.'nin geçen 3 Mayıs günü, öz babasının yanına gideceğini söyleyip evden ayrıldığını belirtti. Eve geri dönmemesi üzerine merak edip araştırdığını belirten Fadim H., oğlunun babasının yanına hiç gitmediğini ve terör örgütü IŞİD'e katıldığını öğrendiğini söyledi.

"ALLAH İÇİN SAVAŞMAYA GİDİYORUZ"

Fadim H., oğlunun, bir arkadaşının cep telefonuna 'Konya'dan otobüsle Gaziantep'e geldim. Buradan beni arkadaşlar aldı Rakka'ya geçtik. Oradan da Irak'a geçeceğiz. Allah için savaşmaya gidiyoruz' şeklinde sesli mesaj gönderdiğini öğrenince Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduğunu belirtti. Ancak oğlundan şu ana kadar haber alamadığını ifade eden Fadim H., "Oğlum işten eve 5 dakika geç gelse arardı, 'anne beni merak etme' diye. O gün aramadı ve telefonu kapalıydı."dedi.

18 YAŞINDAKİ GENCİN DAYISIDA IŞİD'E KATILMIŞ

Kendi ağabeyinin eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yaklaşık 8 ay önce IŞİD'e katıldığını öne süren Fadim H., şunları söyledi:

"IŞİD'e önce dayısı gitti. Oğlumda bundan etkilendi. 'Dayımın yolu doğru mu?' diye bize çok sordu. Biz ona bunun yanlış olduğunu anlattık. Ama bu IŞİD'in Konya'da Karatay İlçesi'nde bir evi var ve orada bir kaç kez sohbete katılmış. "

İNTERNETTEN IŞİD'İN İNFAZ VİDEOLARINI İZLEMİŞ

Oğlunun internetten IŞİD'in infaz videolarını izlediğini öne süren Fadim H.,"Dayısı IŞİD'e katıldıktan sonra IŞİD'in internetteki infaz videolarını da sık sık izliyordu. Sürekli cihatt bahsedip, Kuran cihadı emrediyor diyordu. Bunun üzerine birlikte müftülüğe gittik, oradaki din adamlarıyla görüştürdüm. IŞİD'in yaptığının din ile Müslümanlıkla alakasının olmadığını anlattılar. Ama çare olmadı."dedi.

"KONYA'DA GENÇLERİ KANDIRIYORLAR"

Oğlunun bulunup, geri gelmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım isteyen Fadim H. şöyle konuştu:

"Konya'da gençleri cihada göndereceğiz diye parayla kandırıyorlar. Kimisi para için, kimisi de Kuran bunu emretti diye gidiyor. Benim oğlum 18 yaşındaydı. Şu an benim ciğerim yanıyor. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyorum. Allah rızası için yavrumu getirsinler. Ben oğlumu bu günler için mi büyüttüm."

16 yaşında bir oğlunun daha olduğunu ve onunda IŞİD'a katılmasından korktuğunu belirten Fadim H., "Benim 16 yaşında bir oğlum var, onun da gitmesinden korkuyorum. Ağabeyinden etkilenir mi, etkilenmez mi? İyice içine kapandı o da. Yuvamız dağılmış durumda. Konya'da gençler hep IŞİD'a katılıyor. Sadece benim değil, bütün annelerin ciğeri yanıyor. Buna bir çözüm bulsunlar. Oğlum cihada gidiyorum diye gitti. Para için gitmedi. Çünkü burada maddi durumu iyiydi."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Işid'e Katılan Oğlunun Geri Getirilmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement