Korkuteli'nde Armut ve Elma Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Armut ve Elma Hasadı Başladı

Korkuteli\'nde Armut ve Elma Hasadı Başladı

Akdeniz Bölgesinin meyve ambarı olan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde elma ve armut hasadı başladı.

26.09.2014 10:06  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Bölgesi'nin meyve ambarı olan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde elma ve armut hasadı başladı.

Korkuteli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ali Kartop, ilçedeki armudun ilklim şartlarına göre sadece Korkuteli'ne has olduğunu belirterek, "Bu meyve Ankara'dan sonra Korkuteli'nde yetişiyor. Armut üreticisinin ürününü iyi fiyattan sattığı için mutlu" dedi.İlçede, Akça, Santa Maria, Ankara, Deveci armudu hasadından sonra en son Margarita Manilla cinsi armut hasadının yapıldığını kaydeden Kartop, üreticinin rekolte ve fiyatlardan memnun olduğunu ifade etti.

Geçmiş yıllarda kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde birçok ürünün tarlada kaldığını belirten Kartop, "İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 70'i damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Aşırı kuraklık nedeniyle birçok bölgede meyve üretiminde düşüklük yaşanırken, Korkuteli'nde bolluk ve kalitenin yanı sıra fiyat sevinci yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Üretici Hayrullah Kıvrak ise bu yıl havaların sıcak gitmesine rağmen ürünün damlama sulama sistemi sayesinde iyi yetiştiğini belirterek, Ankara armudunun kilogramının 1.20 ile 1.50 TL'den açılmasının üretici adına sevindirici olduğunu söyledi.

Meyve tüccarı İsmail Erten de, "Korkuteli bölgesinde meyve tarımına elverişli iklim ve toprak özelliği dolayısıyla yüksek rekolte elde edildi. Bol çeşidi ve kaliteli ürünleriyle de sadece yörenin değil Türkiye'nin ihtiyacının karşılanmasında önemli bir konumda. Rusya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Romanya, Bulgaristan ve Irak gibi ülkelere ihracat yapılıyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Armut ve Elma Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement