Kudüs Bağlantılı Umreye Gidecek İkinci Kafile Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kudüs Bağlantılı Umreye Gidecek İkinci Kafile Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, vatandaşların talebi üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ikinci kafile Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

15.04.2015 11:58

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, vatandaşların talebi üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ikinci kafile Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek vatandaşlardan arzu edenlerin katıldığı, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek ikinci kafiledeki 78 kişi, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Tel Aviv'e hareket etti.

Uçuş öncesi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir araya gelen vatandaşların ve uğurlayan yakınlarının son derece heyecanlı oldukları ve sık sık dua ettikleri görüldü.

Kafilede yer alan Hasan Karataş, eşi ile umreye gidecekleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Karataş, umrenin Müslümanlar için hayırlı olmasını dileyerek, "Daha önce umrede Cidde, ardından da Medine'ye gitmiştik. Kudüs'ü daha önce görmedim. Gidip göreceğiz" dedi.

Eşi Döne Karataş ise en çok Hz. Muhammed'in kabrini görmek istediğini belirterek, "Diğer kutsal mekanları da görmek bize nasip olacak. Allahımdan hayırlı bir yolculuk diliyorum" diye konuştu.

Karataş çiftini umreye uğurlayan Ali Özçelik, gençken bir kez umreye gittiğini dile getirerek, bu sefer hacca gitmek istediğini anlatarak, umre turuna Kudüs'ün eklenmesinin çok isabetli bir karar olduğunu kaydetti.

"Umrecileri içim yana yana yolcu ediyorum"

Merve Özçelik de Kudüs ziyaretinin Müslümanlar açısından önemine değinerek, "Rabbim'den en yakın zamanda bana da nasip etmesini diliyorum. Umrecileri içim yana yana yolcu ediyorum. Ben de oralara gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konya Merkez İl Vaizi Burhan Şener, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Filistinlilere maddi ve manevi açıdan destek olmak amacıyla Kudüs'ü umre turuna eklediğini ifade etti.

Şener, "Umreye çok cüzi bir ücretle 3 günlük Kudüs gezisi eklendi. Şu anda Filistinlilere manevi ve maddi destek olacak bu yolculuğun ilk turuna çıkıyoruz" dedi.

Sapanca Camicedit Camisi İmam Hatibi Halil Öğe umre turunun özel rehberle yapılacağını belirtti. Öğe, Kudüs'teki ziyaret yerlerini gezdikten sonra Mekke'ye geçeceklerini kaydetti.

Antalya'dan umre turuna katılan Gülşeref Bozkır, ilk kez Kudüs'e gidecekleri için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Yıllar önce bir kez hacca gittiğini ifade eden Bozkır, "Umre turunda Kudüs olunca bu fırsatı kaçırmadım" şeklinde konuştu.

Yolculardan 70 yaşındaki Ziynet Tecimer ise Kudüs'te Filistinlilerin iyiliği için dua edeceklerini kaydederek, bu şehrin Müslümanlar için önemine ilişkin bilgi topladıklarını anlattı.

3 gün Kudüs'te kalınacak

Toplam 156 kişinin katılacağı tur kapsamında üç gün Kudüs, yedi gün Mekke ve dört gün Medine'de olmak üzere 14 gün konaklanacak.

Umre yolcularının Mescid-i Aksa'yı içinde bulundurması ve birçok peygamberin inanç mücadelesine sahne olması gibi nedenlerle Müslümanlar, Kudüs'te Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Davud ile Selman-ı Farisi ve Rabiatü'l-Adeviyye'nin kabirlerini ziyaret edecek, Hazreti Ömer Cami ve Lut Gölü gibi mekanları gezecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Bağlantılı Umreye Gidecek İkinci Kafile Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement