Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Adana'da - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Adana'da

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Adana\'da

''Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var gördüğünüz gibi yerel seçimler bir istikrar içerisinde geçti bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz'' "Bu ülkeyi eskiden olduğu gibi bir takım güç odakları yönetmeyecek, sokaktaki vatandaş yönetecek"

15.07.2014 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var gördüğünüz gibi yerel seçimler bir istikrar içerisinde geçti, bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz" dedi.

Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının tüm Türkiye'ye bereket getirmesini diledi.

Türkiye'de yerel seçimlerin güven ve istikrar içerisinde geçtiğini belirten Çelik "Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var, gördüğünüz gibi yerel seçimler bir istikrar içerisinde geçti, bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz. Ülkenin her tarafında vatandaşlarımız özgür bir biçimde iradelerini ortaya koyacaklar. İnşallah bundan sonrasında da bu milletin hep yüzünü güldürecek gelişmelerle karşılaşırız" diye konuştu.

-Basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Bir gazetecinin " Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili 'özellikle yazlıkçılar tıpış tıpış gelip oy kullanacaklar' şeklindeki değerlendirmesini nasıl yorumlayacaksınız" sorusu üzerine Çelik, herkesin vatandaşların özgür iradesine saygı duyması gerektiğini belirtti.

Vatandaşlarla ilgili kullanılan ifadeyi doğru bulmadığını, herkesin özgür iradeleriyle sandığa gittiğine işaret eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hiç kimse vatandaşların iradesine sandığa gitmesine, gitmemesine, nasıl oy kullanacağına bu ifadelerle ipotek koymamalı. En önemlisi şudur, ülkenin sahibi millettir, ülkenin sahibi sokaktaki vatandaştır. Bu ülkeyi eskiden olduğu gibi bir takım güç odakları yönetmeyecek, sokaktaki vatandaş yönetecek. Dolayısıyla bu ülkede en saygıdeğer kavramların kullanılması gereken kesim vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızla ilgili konuşurken, onların özgür iradeleriyle ilgili konuşurken daha saygılı ve titiz ifadeler kullanılmasını tavsiye ederiz"

Bakan Çelik, bir başka gazetecinin " Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ın hesaplarına bağışta bulunmasıyla ilgili sorusuna ise "Arkadaşlar seçim rekabettir, kimsenin kimseye, herhangi bir aday olduktan sonra tavsiyesine ya da herhangi bir maddi yardımına ihtiyacı yoktur. Önemli olan herkes aday olduktan sonra kendi arkasındaki kitleyi ikna etmeye bakmalıdır herkes önüne bakmalıdır" diye cevap verdi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı yapım çalışmalarının devam ettiğini de anlatan Çelik, havaalanının bölgenin kalkınmasına büyük destek olacağını vurguladı.

Açıklamalarının ardından Bakan Çelik, Vali Büyük'ü makamında basına kapalı olarak ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ve diğer ilgililer yer aldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement