Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'dan "Terör" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'dan "Terör" Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal\'dan "Terör" Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt'in açılışına katıldı.

28.01.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt'in açılışına katıldı. Açılış törenin Bakan Ünal'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

TÜYAP'ta düzenlenen fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Ünal, "Türkiye 789 bin kilometrekare ve Türkiye'nin sadece üç ilçesinde, çok küçük bir alanında devam eden bir terörle mücadeleyi lütfen birileri sanki tüm Türkiye'de böyle bir görüntü varmış gibi sunmasınlar. Eğer birileri terörü, rekabet avantajlarının bir parçası haline getirirlerse bu dönüp kendilerini vurur. Çünkü terör sadece bir ülkenin sorunu değildir. Terör küresel bir sorundur ve bütün dünyanın sorunudur. Terörü geçmişte bazı ülkeler yaşadı. Biz de terörle ilgili bir sorun yaşıyoruz. Ama pazarda rekabet avantajı oluşturmak için Türkiye'ye karşı birileri rekabet avantajı haline getirirlerse bu ahlaki olmaz, insani olmaz, uluslararası açıdan da kabul edilemez bir durumdurö dedi.

"TÜM YABANCI KONUKLARIMIZIN MÜSTERİH OLMASINI ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM"

Vali Vasip Şahin de açılış töreninde bir konuşma yaptı. Vali Şahin, " Son yıl özellikle güvenlik açısından bölgemizde yaşan bir takım yeni gelişmeler ve sıkıntılardan dolayı güvenlik açısında ön plana çıkmış durumdan Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, İstanbul en az Londra kadar, New York, Pekin, Tokyo, Paris kadar güvenli bir şehirdir. Bununla ilgili her türlü en güvenlik tedbiri en üst düzeyde alınıyor, alınmaya gayret ediliyor. Bu noktada da yatırımcılarımızın, seyahat acentelerimizin, seyahat etmek isteyen tüm yabancı konuklarımızın müsterih olmasını özellikle rica ediyorum" şeklinde konuştu.

"RUS TURİST KAYBINDAN DOLAYI YAŞAYACAĞIMIZ SORUNU EXPO 2016 ÜZERİNDEN TELAFİ ETME İMKANIMIZ VAR"

Bakan Mahir Ünal açılışın töreninin ardından fuarı gezdi. Ünal fuarı gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ünal, Rusya ile yaşana uçak krizinin turizmi nasıl etkilediği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Rusya ile birlikte yani milliyeti belli olmayan bir uçağın düşürülmesi ve bunun arkasından başlayan Rusya ile yaşadığımız sorun sürecinde, Türkiye çok rahat bir şekilde bu sorunu, bu krizi aşabilecek güçte. Her kriz aslında bize birçok fırsatı da sunmakta. Zaten biz son iki yıldan beri sektörün yapılandırılmasıyla, pazar çeşitliliği, ürün çeşitliliği ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalar vardı. Son 10 gün içerisinde, Hollanda, İspanya, Almanya'da yaptığımız temaslarla, önümüzdeki sezonda Rusya'dan yaşanacak olası bir kaybı karşılayacak tedbirlerimiz aldık. Antalya daha yeni G20'ye ev sahipliği yaptı, Nisan ayından itibaren de EXPO 2016'ya ev sahipliği yapacak. Bu olimpiyatlardan daha büyük ve etkili bir organizasyon. Önümüzdeki süreçte muhtemel bir Rus turist kaybından dolayı yaşayacağımız sorunu EXPO 2016 üzerinden telafi etme imkanımız var"

"PATLAMADAN HEMEN SONRA REZERVASYON İPTALLERİ YAŞANDI"

Bakan Mahir Ünal, Sultanahmet saldırısının turizme etkisinin ne olduğu yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Terör olaylarının ve saldırılarının her şehir, ülke için kaçınılmaz bazı sonuçları oluyor. Bunu Paris saldırılarıyla Fransa yaşadı, İspanya geçmişte yaşadı. Terör çoğu zaman seyahat özgürlüğünü kısıtlayıcı hareket ediyor, korku oluşturarak. İstanbul saldırısında sonra, hem Dünya Turizm Örgütü'nün yaptığı açıklama, dünyanın değişik yerlerinde yapılan açıklamalar ve teröre karşı dünyanın ortak bir tavır alması, İstanbul'a duyulan sevgiden dolayı, İstanbul'la ilgili yazılan yazılar aslında bir nevi sakınılmaması gereken ve korunması gerek bir dünya kültür mirası olarak daha çok ön plana çıkardı. Dünya terör amacına ulaşmasın diye İstanbul'a daha çok sahip çıktı, daha çok sahiplendi. İstanbul'un bu patlamadan fazla etkilendiğini söyleyemeyiz. Tabi ki patlamadan hemen sonra rezervasyon iptalleri yaşandı. Ama biz bunu hızlı bir şekilde, sektörlerin temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerle, girişimlerle toparladık"

"DÜNYAYA BİR SAVAŞ GİBİ YANSITAN YAPILAR MEVCUT"

Bakan Ünal, "Maalesef terör örgütü hem içeride hem dışarıda, devlete, turizmimize dönük farklı terör eylemleri ortaya koyuyor. Bir taraftan hastayı almaya giden ambulansa ateş açıyor. Diğer taraftan ambulans gelmiyor diye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye'yi şikayet ediyor. Türkiye bir taraftan terörle mücadele ederken; Türkiye'de aklı selimin, sağ duyunun terör eylemlerine karşı durması gerekirken, terör eylemlerini adeta meşrulaştırmaya çalışan, öbür taraftan güvenlik güçlerinin, devletin, vatandaşın güvenliğini sağlamak, sokakların, ilçelerin güvenliğini sağlamak için yürüttüğü mücadeleyi dünyaya bir savaş gibi yansıtan yapılar mevcut. Bu konuda büyük hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Ben buradan çağrı yapıyorum; siyasetçilerimize, akademisyenlerimize sivil toplum kuruluşlarımıza, toplumun sağ duyulu tüm kesimlerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tıpkı geçmişte, İspanya'da, İngiltere'de olduğu gibi teröre ve terör eylemlerine karşı sağ duyuyla, aklı selimle tepki koymamız gerekiyor. Bu ülke hepimizin" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'dan 'Terör' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement