Kurtulmuş: "Tabir-i caizse Twitter Türkiye'yi ciddiye almamıştır" - - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Tabir-i caizse Twitter Türkiye'yi ciddiye almamıştır" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Özgürlüğün rahat bir şekilde kullanılması için güvenliğin de sağlanması lazım, yani bu özgür alemleri, sosyal alanları, sanal alanları kullananlar sorgusuz, sualsiz, sanki hiçbir hesaba çekilemeyecekmiş gibi bunları kullanamazlar" dedi.

23.03.2014 17:34

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Özgürlüğün rahat bir şekilde kullanılması için güvenliğin de sağlanması lazım, yani bu özgür alemleri, sosyal alanları, sanal alanları kullananlar sorgusuz, sualsiz, sanki hiçbir hesaba çekilemeyecekmiş gibi bunları kullanamazlar" dedi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da Çaybaşı ilçesini ziyaret etti.

Burada vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, Çaybaşı Belediyesi'ni ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin " Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli" konusundaki soruları üzerine Kurtulmuş, Twitter'ın şirket olmasına rağmen kişisel olarak açılacak davalarda Türkiye'de yapılan müracaatlara hiç cevap vermediğini söyledi.

"Tabir-i caizse Twitter Türkiye'yi ciddiye almamıştır" diyen kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar Twitter'a açılan davaların yüzde 50'den fazlası Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları tarafından açılan davalardır. Türkiye'den çok az sayıda Twitter aleyhine açılmış dava vardır. Buna rağmen sanki Twitter tamamen yasaklanmış gibi bir imaj ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Buradaki gaye şudur, biz Türkiye'de her fikrin her ortamda özgürce yayılmasından yanayız. Zaten partimizin var oluş gayesi de halkımızın her alanda özgürlüğünü koruyabilmesidir. Mitinglerle, gösterilerle, gazetelerle, televizyonlarla, radyolarla, sosyal medyayla, aklımıza gelecek her türlü araçla insanların fikirlerini düzgün bir şekilde yaymasının önündeki bütün engelleri kaldırdık. Zaten Twitter'ın bu kadar yaygın kullanılması, Türkiye'de basın özgürlüklerinin bu kadar gelişmesi son 10, 15 yıllık süre içerisinde yapılmıştır. Özellikle AK Parti döneminde yapılmıştır."

- "İnsanların kişisel haklarına hakaret edemezler"

Kurtulmuş, Twitter'a karşı yapılan uygulamayı bir yasak olarak tanımlamanın çok yanlış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özgürlüğün rahat bir şekilde kullanılması için güvenliğin de sağlanması lazım, yani bu özgür alemleri, sosyal alanları, sanal alanları kullananlar sorgusuz, sualsiz, sanki hiçbir hesaba çekilemeyecekmiş gibi bunları kullanamazlar. Neyi kastediyoruz, insanların kişilik haklarına hakaret edemezler, yalan yanlış bilgilerle insanları töhmet altında bırakamazlar, birtakım uydurma haberlerle insanların haysiyetini, şerefini üç paralık edemezler. Mesela benimle ilgili de bir kaset meselesi çıkarıldı. Bir saat içerisinde o kasetin yalan ve uydurma olduğu ortaya çıktı ama Twitter üzerinden bunları yayan bir sürü hesap oldu. Müracaat ettik ama bu hesaplarla ilgili bilgi alamıyorsunuz. Çünkü Twitter Türkiye'den gelen sadece iki vakada cevap verdi. Birisi bir tweet atmış ve bundan bir ölüm, cinayet ortaya çıkmışsa bununla ilgili kayıtları veriyor. İkincisi de çocuk istismarı ile ilgili cinsel suçlar meselesi. Eğer orada bir suç işlenmişse ve bu da mahkemeler tarafından sabit görülmüşse Türkiye'de gelen bu talepleri karşılıyor. Dolayısıyla Twitter Türkiye'yi geçmişte kale almıyordu, bu gelişmeyle birlikte gördük ki Twitter avukatlarını Türkiye'ye gönderdi, muhtemelen de önümüzdeki dönemde Türkiye'de bir ofis de açacaklar ve böylece Türkiye'yi kale almış olacaklar."

- "Her türlü yasağa karşı bir parti olarak..."

"Olan, 'Twitter'ın yasaklanması, sosyal medya üzerinden haberleşmenin önüne geçmek, oradaki fikir özgürlüklerini kısıtlamak' değil" diyen Kurtulmuş, "Tam tersine, sanal alemde özgürlüğün rahat bir şekilde kullanılabilmesi için güvenliği temin etmektir. Bunun çok faydalı sonuçlarını göreceğiz. Dolayısıyla bu bir yasak olarak tanımlanmaz., doğru değildir. Her türlü yasağa karşı bir parti olarak, böyle bir yasak olsaydı bunu savunmamız mümkün olmazdı" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: "Tabir-i caizse Twitter Türkiye\'yi ciddiye almamıştır" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Tabir-i caizse Twitter Türkiye'yi ciddiye almamıştır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement