Kuru Meyvede Hedef Pazar Hindistan - Son Dakika
Ekonomi

Kuru Meyvede Hedef Pazar Hindistan

Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu ve Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, kuru meyve sektöründe Uzakdoğu pazarındaki tanıtım atağını sürdürdüklerini, 2017 yılında hedef ülke pazarı olarak da Hindistan'ı belirlediklerini bildirdi.

26.10.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu ve Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, kuru meyve sektöründe Uzakdoğu pazarındaki tanıtım atağını sürdürdüklerini, 2017 yılında hedef ülke pazarı olarak da Hindistan'ı belirlediklerini bildirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamada, kuru meyve ihracatında son yıllarda Uzakdoğu'ya açılan Türkiye'nin 2015 yılında Çin ve 2016'da Güney Kore'den sonra 2017 yılında Hindistan'a kuru meyve ihracatı yapacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Öz, Güney Kore'ye yapılan kuru meyve ihracatında iyi bir konuma geldiklerini kaydederek, başkent Seul'de halkın yoğun ziyaret ettiği AVM'lerde tadım etkinlikleri yaptıklarını aktardı.

Öz, bugüne kadar iki tadım etkinliği gerçekleştirdiklerini vurguladığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce kişiye Türk kuru meyvelerinin tadımını yaptırdık. Kore'de anket yoluyla pazar araştırması yaptık. Kuru meyveler hiç katkı maddesi içermeyen az kaloriye sahip, besleyici ürünler olarak algılanıyor. Bu olumlu algıyı Türk ürünlerinin daha fazla ihracatı için değerlendireceğiz. Blog yazarları ile bir araya geldik, 11 faal blog yazarına Türk kuru meyve paketlerini ulaştırdık, tattırdık ve Türk kuru meyvelerini değerlendirmelerini sağladık. Bu sayede 414 bin kişiye ulaştık. İnternet sitesinde Türk kuru meyveleri ile yapılan 9 yiyecek tarifine yer verdik. Halkın ilgisini çekmek amacıyla Facebook KMTG sayfasında 'Kore Şükran Günü Kutlaması' başta olmak üzere farklı etkinlikler gerçekleştirdik. 50 kişiye kuru meyve sepeti hediye ettik. Önümüzdeki süreçte bloggerlar ve gazeteciler için Türkiye gezisi planlıyoruz."

Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun Uzakdoğu'ya yönelik yürüttüğü tanıtım çalışmalarının kuru meyve ihracatında olumlu dönüşler sağladığına dikkati çeken Öz, Türkiye'nin Asya ve Okyanusya bölgesine yaptığı kuru incir ihracatının 2014/15 sezonunda 6 bin 992 ton, 2015/16 sezonunda ise yüzde 35 artışla 9 bin 406 ton olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Tanıtım çalışmaları sayesinde Çin, Hindistan, Malezya, Avustralya, Singapur, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Vietnam başta olmak üzere, kuru incirin tüm bu ülkelerde aranan ürün haline geldiğini kaydeden Öz, Uzakdoğu ülkelerine yaptıkları ihracatın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kuru Meyvede Hedef Pazar Hindistan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement