Kuşadası'ndaki Turizmcilerin Gözü Moldovalı Turistte - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'ndaki Turizmcilerin Gözü Moldovalı Turistte

Kuşadası\'ndaki Turizmcilerin Gözü Moldovalı Turistte

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki turizmciler, sektörde yaşanan sıkıntıları aşmak için Moldova pazarına yöneldi.

31.05.2016 11:09

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki turizmciler, sektörde yaşanan sıkıntıları aşmak için Moldova pazarına yöneldi. Moldovalı turizm acentesi  yetkililerini ağırlayan Kuşadalı turizmciler, kenti tanıttı. Kuşadası'na hayran kaldıklarını belirten Moldovalı acenteler ise Kuşadası'na düzenli otobüs seferleri kararı aldı.

Turizmdeki sıkıntılı süreci atlatmak isteyen Kuşadası'ndaki turizmciler, yeni pazar arayışına girdi; gözünü Moldova pazarına dikti. Bu kapsamda Kuşadası'ndaki Siba Tour'un daveti, Moldova'daki Mobseb Tour'un organizasyonuyla Kuşadası'na 45 Moldovalı acente konuk oldu. Kente hayran kalan Moldovalı acenteler, Kuşadası'na düzenli otobüs seferleriyle turist gönderme kararı aldı.

Siba Tour'un Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, yıllardır Bodrum'u tercih eden Moldovalı'ların, yaptıkları girişimler sonucu Kuşadası'na yöneldiğini söyledi. İlbahar şöyle dedi:

"Bir fuarda tanıştığımız Mobseb Tour'un patronu Şahin Abasov ile birlikte bir organizasyon yaptık. Ülkenin önde gelen 45 acentesi ile turizm yazarlarını Kuşadası'na getirdik. Çevreyi, otellerimizi gezdirdik. Hepsi hayran kaldı. Yurt dışında ülkemizle ilgili bir algı yaratılıyor, tüm sahillerimizin mültecilerin istilası altında olduğu yayılıyor. Misafirlerimize öyle olmadığını gösterdik. Alınan ortak kararla Moldova'dan Kuşadası'na modern, son sistemlerle donatılmış otobüslerle turist getirmeye başlıyoruz. Onlara Türkiye'den daha yakın Yunanistan var. Ancak Yunanistan'da her şey dahil sistemi yok ve hizmet kalitesi ile tesisler bizimkiler kadar güzel değil. Yolculuk ise İzmir- Trabzon arası kadar sürüyor. Otobüsler lüks olunca sorun yaratmıyor."

İKİ KONU SUİSTİMAL EDİLİYOR

İlçedeki otel genel müdürleri ile Moldovalı turizmcilerle yapılan toplantıda tanıtım başta olmak üzere birçok destek sözü verildi. Mobse tourun patronu Şahin Abasov, Avrupalı turizmcilerin Terör ve Suriye konusunu istismar ettiğini söyledi. Abasov şöyle konuştu:

"Terör ve Suriyeli'ler istismar edilerek sürekli Türkiye turizmi kötüleniyor. Biz de Kuşadası'ndan aldığımız destek ile ülkede önemli bir tanıtım atağı başlattık. Önümüzdeki ik ay boyunca tüm bilbordlarda Kuşadası olacak. Otobüsleri Kuşadası görselleri ile giydirdik. Radyo ve basılı medyada Kuşadası'nı anlatmaya başladık. Kuşadası'nda gördüğümüz destek ile sıkıntılı sürece biraz olsun katkı yapmış olacağız."

- Kuşadası

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'ndaki Turizmcilerin Gözü Moldovalı Turistte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement