Kütahya'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Kütahya\'da Vergi Rekortmenlerine Ödül

Kütahya'da en çok vergi ödeyen gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.

01.03.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da en çok vergi ödeyen gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur'un da katıldığı törende bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, müteşebbislerin önündeki engellerin tek tek kaldırılmaya devam edildiğini belirterek, "Devletin kendini idame ettirebilmesi için sadece vergi değil, vergi dışında da bir takım gelirleri vardır. Kamuoyunda bildiğiniz tüm kamu hizmetlerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sabah saatlerinde Hava Er Eğitim Tugayı'mızda yemin merasimimiz vardı. Orada evlatlarını askere gönderen ailelerimizle beraber olduk. Bu memlekete hizmet eden herkesin yanındayız. Yine öğleden sonra DPÜ Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde Yoğun Bakım Ünitesi açılışını yaptık. Toplanan paralar ile askerlik yapılıyor, bu vergiler ile sağlık hizmetleri veriliyor. 2013 yılında Kütahya'mızda Vergi Tahakkuk miktarımız 1.103.000.000 TL, tahsil ettiğimiz rakam 709.000.000 TL'dir. Genel olarak yüzde 70'lere varan bir tahsilattır. Bu ortalamanın üzerinde bir rakamdır. O nedenle tüm Kütahyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gider olarak baktığımızda şeffaf yönetim gereği bazı şeyleri açıklamakta yarar var. Verdiğiniz paranın verdiğiniz her kuruşun hesabını, harcayanlar olarak vermek istiyoruz. Sizlerin gönül rahatlığıyla bundan sonraki dönemde de aynı şekilde verginizi, güvendiğiniz devlete vermenizde yarar var diye düşünüyorum. Kütahya'mız, sanayileşme ile beraber iyi bir kalkınma gerçekleştiriyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren, özellikle 1950'li yıllarda kamu yatırımları ile iş ve istihdam imkanı sağlanmıştır. Bugün itibariyle birçok yatırım özelleştirildi. Eleştirilere rağmen özelleştirmeler yapıldı. Çünkü ben Devletin Valisi olarak ayakkabı, iç çamaşırı üretmek istemiyorum. Ben bu millete hizmet etmek istiyorum. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de müteşebbislerimizin önünü açmak, onlara yardımcı olmak ve destek olmak için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından vergi rekortmenlerine teşekkür plaketleri, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensupları tarafından takdim edildi.

Törene MHP Milletvekili Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, DPÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç, Metin Selçuk, Sedat Oktar, İl Defterdarı Mehmet Saygı, il ve daire müdürleri, iş adamları ve sanayiciler katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Vergi Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement