Lale Festivalinin Açılışını Başkan Topbaş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Lale Festivalinin Açılışını Başkan Topbaş Yaptı

Lale Festivalinin Açılışını Başkan Topbaş Yaptı

İstanbul’un dört bir yanını güzellikleri ile dolduran Lale Festivali Emirgan Korusu’nda, Kadir Topbaş’ın katıldığı programla başladı.

06.04.2014 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un dört bir yanını güzellikleri ile dolduran Lale Festivali Emirgan Korusu'nda, Kadir Topbaş'ın katıldığı programla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığı bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorunluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse" dedi.

Topbaş, Emirgan Korusu'nda düzenlenen 9. Lale Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye'nin artık lale soğanı ithal etmek yerine ihraç eden bir ülke haline dönüştüğünü ifade eden Topbaş, İstanbul'da festival kapsamında yapılan lale dikiminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu belirtti. Topbaş, festivalin reklam değerinin ölçülemeyecek kadar çok olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En büyük teşekkür İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığı bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorunluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse. Zaman makinesi olsa da zamanı kırparak çoğaltabilsek. Bana ve partime destek veren tüm yurttaşlarıma, hatta oy verememiş olsa da gönlü, İstanbul sevdasıyla kavrulan insanlarımıza hizmet etmek bizim en büyük onurumuzdur."

Topbaş, konuşmasının ardından lalenin taç yapraklarıyla renklendirilen doğal pastayı eşi Özleyiş Topbaş ile kesti ve vatandaşlara ikram etti.

Bir süre vatandaşların yeni dönem başkanlığı için tebriklerini kabul edip, fotoğraf çektiren Topbaş, daha sonra Emirgan Korusu'nun içindeki Lale Vakfı'nda, İsmail Acar tarafından festival kapsamında hazırlanan Lale Sergisi'nin açılışına katıldı.

Topbaş, konuşmaların ardından eşi Özleyiş Topbaş ve Sanatçı Ismail Acar birlikte açılışını gerçekleştirdiği sergiyi gezdi.

20 MİLYON ADET LALE İSTANBUL'UN CADDE VE PARKALARINI SÜSLEDİ

Bu yıl 9. kez düzenlenen ve İstanbul'un park, bahçe ve sokaklarını renklendiren festival, 30 Nisan'a kadar devam edecek. Ayrıca, Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak. Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra, resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, "En Güzel Lale Yarışması"nda en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler ödüllendirilecek. Konya'nın Çumra ilçesi başta olmak üzere, Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirilen 211 farklı türdeki lale soğanlarının dikimi gerçekleştirildi.

Bu yılki, lale mevsimi için, 2013 yılında İstanbul'da parklar, korular ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parkları dahil olmak üzere toplam 20 milyon adet lale soğanı dikildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lale Festivalinin Açılışını Başkan Topbaş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement