Libya'da Mahsur Kalan Türk İşçiler Gelmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Libya'da Mahsur Kalan Türk İşçiler Gelmeye Başladı

Libya'da mahsur kaldıktan sonra tahliye edilen 396 işçiden 36 kişilik ilk grup İstanbul'a geldi. Gelen işçilerden Necmettin Gemi "Çatışma yoktu, yaygaraya gerek yok" dedi.

29.09.2014 18:30  Güncelleme: 21:20

Libya'da günlerce mahsur kaldıktan sonra tahliye edilen 396 işçiden 36 kişilik ilk grup bu akşam uçakla İstanbul'a geldi.

Libya Havayolları ile saat 18.50'de Atatürk Havalimanı'na gelen işçilerden Necmettin Gemi, “Libya'daki Türk işçileriz. Oradaki işimiz bitti ve topluca geldik. Bu söylentiler, sadece uçakların geç gelmesinden kaynaklanan bir olay. En son gelen kafile biziz. Mağdur olsak söyleriz. Herkes burada. Ben kamp elemanıyım. Uçakların geç gelmesinden dolayı 1-2 gün aksama oldu, o da normaldir. Her yerde olacak şeylerdir. Türkiye'yi yaygaraya vermeye gerek yok" dedi.

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

ENKA şirketinin İdari İşler Müdürü Rafet Aydoğdu da, herhangi bir çatışma olmadığını belirterek, gecikmenin sebebinin havalimanından kaynaklandığını söyledi. Aydoğdu, “Misurata'dan geliyoruz. 36 kişi geldik. Ghat bölgesinde çatışma falan yok. Ghat, Libya'nın en sakin yeri. Orada herhangi bir çatışma olmadı. Biz Türkiye'ye gelmek için şantiyemize en yakın havalimanı olduğu için oraya gittik. Orada da gecikmeler oldu. Ghat Havaalanı'nda ışıklandırma olmadığından, uçak organizasyonunda biraz gecikme oldu ama, buraya geldik. Herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Bu arada, Libya'daki diğer yaklaşık 300 işçinin de, Türk Hava Yolları'ndan tahsis edilen geniş gövdeli bir uçakla saat 21.30 sıralarında Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya'da faaliyet gösteren şirketler bünyesinde çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyeleri kararlaştırılan işçiler için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN HAREKETE GEÇİLSİN TALİMATI

New York'ta BM Genel Kurulu kapsamında temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmeleri bizzat takip etti ve Bakan Yardımcısı Naci Koru ile telefon köprüsü kuruldu. Tahliye için hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çavuşoğlu'nun "harekete geçilsin" talimatı ile THY'den kiralanan uçak Libya'ya doğru havalandı.

GÜVENLİK KOŞULLARI RİSK OLUŞTURUYOR

Libya'nın güneyindeki Ubari kentinde çalışan bir grup Türk işçinin, bulundukları bölgedeki güvenlik koşullarının risk oluşturması nedeniyle tahliye kararı alınmıştı.

ENKA İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi Ubari Elektrik Santrali Personel ve İdari İşler Sorumlusu Rafet Aydoğdu, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, şirket bünyesinde ülkenin güneyinde bulunan Fizan eyaletine bağlı Ubari kentinde elektrik santrali inşaatında çalışan 396 işçinin 358 kilometrelik karayolunu kat ederek Gat şehrine ulaştırıldıklarını söylemişti.

"ÇATIŞMALAR ÇIKMASI ÜZERİNE GÜNEYE İNDİK"

Başkentteki Uluslararası Trablus Havalimanı'nın kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle Trablus-Gat seferlerinde aksama yaşandığına dikkati çeken Rafet Aydoğdu, "Fizan eyaletinin orta kesiminde yer alan Ubari'de Tuareg ve Tebu kabileleri arasında çatışmalar çıkması üzerine Türk işçi kafilesi ile birlikte, ülkenin en güney noktası olan ve çatışmaların yaşanmadığı, Libya- Cezayir sınırındaki Gat kentine ulaştık. Durumumuz gayet iyi, en kısa zamanda Misrata'ya oradan da yurdumuza dönmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Libya\'da Mahsur Kalan Türk İşçiler Gelmeye Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Mahsur Kalan Türk İşçiler Gelmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • YAŞASIN AKP.: DÜNYA BİR LİDER GÖRDÜ, GURURLUYUZ, SEVİNÇLİYİZ. YAŞASIN AKP, BU HÜKÜMETİ KABUL ETMEYENLER SİSİ'NİN YANINA GİTSİNLER. 2 9 Yanıtla
  • ASIL SALAK: ASIL SALAK SENSİN ANTİ GALATARAY RUMUZLU MEYMENET. TÜRK HALKINA SALAK DİYEN SENİN GİBİ ZİHNİYETLER VATAN HAİNİDİRLER. HATTA AJAN. 3 4 Yanıtla
  • karadeniz: Allah bu millete acıdı , böyle bi lider gönderdi 5 2 Yanıtla
  • bg: ciler, m. yilmaz, demirel gibi zamaninda türkün hicbir degeri yoktu. yatin kalkin akp'ye dua edin. 80 ve 90'larda kiclarinda bez ile dolasanlar bunlari bilmezler. 1 5 Yanıtla
  • CAHİLLİK.: IŞİD'İ İSLAMLA ANMAK EN BÜYÜK CAHİLLİKTİR. ARAMIZA NİFAK TOHUMU EKMEYE ÇALIŞANLAR'A İSRAİL'E ÇALIŞAN DENSİZLERDİR. 5 0 Yanıtla
  • KADIKÖY: KADIKÖY SUSUZLUKTAN CAN ÇEKİŞİYOR. SİZ AKP'YE ATIP TUTACAĞINIZA , BU ZİHNİYETLERE VARYANSIN EDİN. 3 0 Yanıtla
  • ASIL EĞİTİMSİZ OLAN.: ASIL EĞİTİMSİZ OLAN SİZLERSİNİZ. KENDİNİZİ DEV AYNASINDA GÖRÜYORSUNUZ. ELİT TABAKA, ÇAPULCULAR. 2 1 Yanıtla

Advertisement