Lice'de Uzman Çavuşun Kaçırılması - Son Dakika
Yerel

Lice'de Uzman Çavuşun Kaçırılması

Lice\'de Uzman Çavuşun Kaçırılması

Diyarbakır'ın Lice Hani kara yolunu trafiğe kapatan grup tarafından kaçırılan uzman çavuş İlhan Çalışkan'ın Merzifon'daki ailesi, oğullarının bir an önce bulunmasını istiyor Uzman çavuşun babası Aziz Çalışkan: "En son konuştuğumuzda kendimize dikkat etmemizi söylemişti.

28.05.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice-Hani kara yolunu trafiğe kapatan grup tarafından kaçırılan uzman çavuş İlhan Çalışkan'ın Merzifon'daki ailesi, oğullarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Uzman çavuş İlhan Çalışkan'ın Merzifon'da yaşayan babası Aziz Çalışkan (66), oğlunun kaçırıldığını askeri yetkililerden öğrendiklerini söyledi.

"Sabah araziye gitmek için evden dışarı çıkmıştım. Telefonum çaldı ve eve dönmemi söylediler. Askeri yetkililer bana oğlumun, Erzurum'da hastanede yatan torunumu ziyarete giderken teröristlerce kaçırıldığını söylediler" diyen baba Çalışkan, yetkililerden gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Baba Çalışkan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecini çok iyi bilmiyorum ama bu sürece uyulsaydı neden bu kaçırma olayları cereyan etsin? Devletimiz istediği zaman, istediği yerden, dış ülkelerden bile vatandaşlarımızı kurtarıp getiriyor. Bu şekilde yapılabilir. İnşallah oğluma kavuşacağımı düşünüyorum. Çünkü Allah doğrularla beraberdir."

"Görevini çok seviyordu"

Eşi Fatma Çalışkan'ın olayı duyunca rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlatan Aziz Çalışkan, şöyle konuştu:

"Oğlumla yaklaşık 15-20 gün önce görüşmüştük. Biz her aradığımızda ona ulaşamıyorduk. Onun telefonu her zaman çekmiyordu. Ancak o aradığında konuşuyorduk. En son konuştuğumuzda kendimize dikkat etmemizi söylemişti. Hal hatır sorduktan sonra 'kendinize dikkat edin, kendinizi koruyun' demişti. Annesine yaşlı olduğunuz için 'kendinize daha çok dikkat edin' demişti. Eşimin şeker ve tansiyonu var. 60 yaşında. Olayı öğrenince şekeri ve tansiyonu yükselmiş olabilir. Askeri hastaneye kaldırıldı."

Oğlunun mesleğini çok sevdiğini dile getiren baba Çalışkan, "Oğlum aslen elektrik ustası ancak sigortam yatmıyor diye askerliği seçti ve görevini çok seviyordu. 17 yıllık askerdi" dedi.

Çalışkan, oğlunun evli ve iki çocuk babası olduğunu da söyledi.

Lice-Hani kara yolunda dün terör örgütü lehine gösteri yapan yüzleri kapalı bir grup, durdurdukları araçlardan birinde asker olduğunu fark ederek, Mardin'den Bingöl'e giden uzman çavuşu yanlarına alarak bölgeden uzaklaşmıştı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Uzman Çavuşun Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement