Lütfi Elvan, Tarsus'ta Bayramlaşma Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Lütfi Elvan, Tarsus'ta Bayramlaşma Törenine Katıldı

Lütfi Elvan, Tarsus\'ta Bayramlaşma Törenine Katıldı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in Tarsus ilçesinde partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

26.09.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesinde partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Partililere seçim otobüsü üzerinde hitap eden Mersin 1. Sıra Milletvekili adayı Elvan, kurban bayramının ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, herkesin bayramını kutladı. Elvan, "7 Haziran'da tek başımıza iktidar olamadık. Elbette Milletimizin tercihine saygı duyuyoruz. Milletimizin kararına sonuna kadar saygılıyız. Biz zaten yola çıkarken hatırlarsanız milli irade dedik. Milli iradeyi güçlü kırmak için yola çıktık dedik. Bugüne kadar Allah'a çok şükür, şu 13 yıllık süreçte hiçbir zaman, hiçbir şekilde milletimizin bize emanetini yere düşürmedik. Ancak bildiğiniz gibi bu 7 Haziran seçimlerinde milletimiz bize bir koalisyon hükümeti kurmamızı istedi. Bizde milletimize bu düşüncesine bu tercihine saygı göstererek başta Sayın Başbakanımız olmak üzere geceli gündüzlü koalisyon kurabilmek için çaba sarf ettik" dedi.

"CHP ONARIM HÜKÜMETİ, MHP İSE KOALİSYONU İSTEMEDİ"

CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelere kendisinin de katıldığını belirten Elvan, "Bizzatihi kendim hem Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile yapılan görüşmelere katıldım. Bu istikşafi denilen görüşmelerde detaylı olarak görüşlerimizi ve düşüncelerimiz aktardık. Ancak CHP 13 yıllık dönemde önemli tahribatlar yaptığımızı, bir onarım hükümeti kurulmasını gerektiğini ifade etti. Halbuki biz 13 yıllık süreçte 80 yıllık dönemde yapılmamış olan yatırımları gerçekleştirdik. Köprüleri ile, otoyolları ile, bölünmüş yolları ile, hastaneleriyle, okullarıyla nereden bakarsanız bakın 80 yıllıkla yapılan 13 yıllık dönemde yapılını kıyasla hale geldik. ve 13 yılda 80 yılda daha fazlasını gerçekleştirdik. Ancak CHP'ye biz kısa süreli koalisyon teklif ettik. Onlar bir reform hükümeti teklif etti. Onlar bunu uygun görmedi. Milliyetçi Hareket Partisi'ne gittiğimizde onlara samimi olarak koalisyon teklifte bulunduk. Ancak MHP Genel Başkanı hiçbir tartışmaya ve hiçbir konuşmaya meydan vermeden koalisyon hükümetine hayır dedi. Aslında onlar şunu söylemişlerdir. Bu millet için sadece elimizi gövdemizi koymaya hazırız demişlerdir. Ama maalesef AK Parti, HDP ile erken seçim hükümetine gitsin düşüncesiyle koalisyona hayır dediler. Netice de Cumhurbaşkanımız erken seçim hükümetinin kurulması yönünde Sayın Başbakanımızı görevlendirdi. ve erken seçim hükümeti kuruldu. Şu 4-5 aylık sürece bir bakın. Ülkede belirsizliğin olduğu, yatırımların durduğu tüketim taleplerinin ileriye ötelendiği bir süreci yaşıyoruz. Şu 13 yılda sağlamamış olduğumuz başarılar, şu 3-4 aylık süreçte bir anlamda bir yavaşlama sürecine girmiştir. Neden bugün çünkü biz tek başımıza iktidar değiliz. Evet 1 Kasım seçimlerinde Allah'ın izniyle o sizlerin güçlü desteğiyle artık AK partimizi güçlü bir şekilde iktidara getirip, ülkemizi önünü açmak istiyoruz, biz ülkemizi çok seviyoruz" şeklinde konuştu.

"1 KASIM SEÇİMLERİ HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİL"

1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Elvan, "1 Kasım seçimleri herhangi bir seçim değil. Bu Türkiye'nin seçimidir. Türkiye'nin istikbali seçimidir. Onun için biz hep bunu söylüyorduk. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet diyorduk, bu söylemimize devam ediyoruz. Ama bu süreçte bizim bu tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek vatan ülkümüzün de yıpratılmasını istemiyoruz. ve buna da izin vermeyeceğiz. Bizim milletimiz Türkiye'de huzurun bozulmasına izin vermeyecektir. 7 Haziran seçimlerinde sonra biran da baktık ki, birileri başta dış odaklar olmak üzere Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini ve daha da iri olmasını istemeyenler, yine terörü devreye soktular. Terörü faaliyetlerine başladılar. Ama bizler Kürt kardeşlerimize etle tırnak gibiyiz. Biz bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bir bireyimize kucak açtık. Onlarla birleştik, onlarla kaynaştık ama şundan emin olunuz ki terörü kökü tamamen kazınacaktır. Bakınız bu ülkede bu milletler hesabı olanlar hangi ırktan hangi soydan gelirse gelsin bizim aziz milletimizle hesabı olanlar, bizim devletimizle hesabı olanlar, bayrağımızla hesabı olanlar şunu iyi bilirler, bunu geçmişte hesabı nasıl görüldüğünü çok iyi bilirler. Onun için biz öyle bir milletiz ki, biz öyle bir ülkeyiz ki, bizim karşımızda kimse duramaz. Yeter ki bizim birliğimiz, bütünlüğümüz devam etsin. 13 yıllık süreçte hayal edilmeyecek hizmetler yaptık" ifadesini kullandı.

Elvan daha sonra otobüsten inerek partililer bayramlaştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Lütfi Elvan, Tarsus'ta Bayramlaşma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement