Mahalleye 35 Yıl Sonra Eski Adının Geri Verilmesi - Son Dakika
Yerel

Mahalleye 35 Yıl Sonra Eski Adının Geri Verilmesi

Saruhanlı ilçesinde 12 Eylül darbesinin ardından "etnik çağrışım yaptığı" ileri sürülerek adındaki "Çerkez" ifadesi "Yeni" ile değiştirilen mahallenin ismi belediye meclisi kararıyla yeniden "Çerkez Osmaniye" oldu.

17.10.2015 17:19

Saruhanlı ilçesinde 12 Eylül darbesinin ardından "etnik çağrışım yaptığı" ileri sürülerek adındaki "Çerkez" ifadesi "Yeni" ile değiştirilen mahallenin ismi belediye meclisi kararıyla yeniden "Çerkez Osmaniye" oldu. Kararın ardından hazırlanan yeni tabela mahalle girişine törenle dikildi.

Törene katılan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, bu değişim kararıyla Manisa'da bir ilkin gerçekleştiğini belirterek, "Diğer ilçeler de de Çerkez mahalleler var. Mahmudiye, Sultaniye gibi bunların hepsi 1980 ihtilalinden sonra ne yazık ki isimleri değiştirildi" dedi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da 35 yıl sonra mahalleye ismini geri vererek, mahallelinin hakkını teslim ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tabelayı mahallenin girişine asarak hayırlı olması dileğinde bulundu.

Törene, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Çerkez Osmaniye Mahalle Muhtarı Hasan Hırçıner ve mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mahalleye 35 Yıl Sonra Eski Adının Geri Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement