Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısının ilk birleşimini gerçekleştirdi.

10.06.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısının ilk birleşimini gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantının başlangıcında Lice'deki olaylara değinen Başkan Çakır, "Son günlerde Lice'deki Türk Bayrağının indirilme hadisesi ülke gündemine oturdu. Bu tür girişimler birlik, beraberlik, kardeşlik adına yapılmış büyük sabotajlardır. Dolayısıyla Türk Milletti olarak bunun karşısında birlik beraberlik içerisinde olmamız, kenetlenmemiz gerekiyor. Böylesine, halkı tahrik edecek, başta çözüm sürecini ve kardeşliği baltalayacak girişimleri bizler de kınıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Gayrimenkul Rayiç Değer Tespiti Komisyonu'na üye seçilmesi ile ilgili olarak; Meclis üyelerinden Metin Mandal'ın asil, Şefik Şengün'ün de yedek üye olarak komisyonda görev yapması kabul edildi.

Ticari plaka harçlarının belirlenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'nun ortak raporunun ele alındığı toplantıda, söz konusu rapora göre ilçelerden alınacak ticari plakalar için geçen yıl merkez için belirlenen ücretlerin yarısının alınması onaylandı. Yine Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'nun ortak raporu doğrultusunda Malatya Kart (Akıllı Kart) ile ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılması da kabul edildi.

Daha önceki Meclis toplantılarında alınan kararlarla Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen İtfaiye Dairesi ücret tarifesi ile Battalgazi, Yeşilyurt, Arapgir, Doğanşehir, Doğanyol, Yazıhan ilçe belediyelerinin bütçe revizyonları komisyon raporu doğrultusunda onaylandı.

İlçelerden gelen çeşitli imar konularının da İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda dosyalarındaki eksikliklerin tamamlanması için iadesi kararlaştırılırken, Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi'nde belirtilen parsellerin konut alanından eğitim alanına dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Mecliste ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı'nın yeniden hazırlayarak gönderdiği Tulga Havaalanı Mania planının imara uygulanması ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda ertelenmesi uygun görüldü.

Meşale Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce gerçekleştirilecek "Eğitim Meşalesi" Projesine 50 bin TL ile ortak olunmasının kabul edildiği toplantıda, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne (TDBB) üye olunması da onaylandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin TDBB Genel Kurulu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ve meclis üyelerinden Mehmet Reşat Güzel'in asil, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve meclis üyelerinden Nebi Yiğit'in de de yedek üye olarak temsil edilmesi kararlaştırıldı.

Gündemin 25 maddesinin görüşülmesinin ardından Başkan Çakır, kalan gündem maddelerini, 13 Haziran Cuma günü Saat 14.00'te toplanarak görüşmek üzere birleşimi oylamaya sunarak kapattı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement