Malatya'dan Suriye'ye 8 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Malatya'dan Suriye'ye 8 Tır Yardım Gönderildi

Malatya\'dan Suriye\'ye 8 Tır Yardım Gönderildi

Malatya'dan Suriye'ye 8 tır gıda yardımı, Gazze'ye de 120 bin TL para yardımı törenle gönderildi.

26.09.2014 15:24  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'dan Suriye'ye 8 tır gıda yardımı, Gazze'ye de 120 bin TL para yardımı törenle gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen yardım gönderme programında konuşan İnsani Yardım Vakfı (IHH) Malatya Temsilcisi Ömer Derin, Gazze ve Suriye'deki zulme sessiz kalmayarak başlattığımız Kardeşlik Platformu çerçevesinde "Gazze'ye İlaç Suriye'ye Aş" kampanyası sonucunda topladığımız yardım tırlarını göndermek için buradayız" diyerek, "İHH koordinesinde 30 civarındaki sivil toplum kuruluşu yardımlarımıza ortak oldu" ifadelerini kullandı. Derin, "Tarihimizden, atalarımızdan, dinimizden öğrendik ki, mazlum kim olursa olsun yanındayız, zalim kim olursa olsun karşısındayız" dedi.

AK Parti Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Bayram Taşkın ise, "Suriye'de sıkıntı var, can güvenliği var. Bu kardeşlerimizin açlığına ızdırabına seyirci kalamayız. Bu kampanyaya destek olanlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, " Suriye ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardımların yapılması önemlidir. Gerek yurt dışında ve gerekse yurt içindeki mültecilere, muhacir ve ensar anlayışı içerisindeki yaklaşımımız, milletimizin geçmiş tarihindeki yardımlaşma duygusunun geleceğimize yansımasıdır" yeklinde konuştu.

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, "Bu tür yardımlar, büyük Türkiye'nin ve büyük millet olmamızın yansımasıdır" diyerek, "Komşumuzda yangın varken, bizim rahat ve huzur içerisinde yaşama şansımız yoktur. Bu kadirşinas millet ve Malatyalılar örnek hareketini her zaman ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Ümit Çimen de dua etti. Çimen duasında özetle, "Suriye, Gazze ve Filistin için toplanan bu yardımları toplayan ve emeği geçenlere bütün kardeşlerimizin dünyasını ve ahiretini mamur eyle. Milletimizin ve ülkemizin bu yardım ve dualarını, acılara dertlere şifa eyle ya Rabbi" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya'dan Suriye'ye 8 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement