Maliye Bakanı Şimşek - - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek -

Maliye Bakanı Şimşek -

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklardan Türkiye'nin ders çıkarması gerekir. O nedenle birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız lazım" dedi.

20.07.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklardan Türkiye'nin ders çıkarması gerekir. O nedenle birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız lazım" dedi.

Siirt'te bulunan Maliye Bakanı Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre ülkelerde büyük karışıklık yaşanmasına rağmen Türkiye'nin huzur içerisinde olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerde yaşanan kavgalardan Türkiye'de yaşayan herkesin ders çıkarması gerektiğini belirten Şimşek, "Etrafımızda olup bitenlerden ders çıkarmalıyız. Bugün İsrail her türlü zulmü yapıp, yaptığı yanına kalıyorsa bu ders çıkarılması gereken bir husustur. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini güçlü tutmamız lazım" diye konuştu.

-"Türkiye'yi küresel ve bölgesel anlamda siyasi askeri aktör yapmamız lazım"

Şimşek, ramazan ayında Müslüman ülkelerde herkesin yüreğini sızlatan iç çatışmaların yaşandığını anımsatarak, Irak, Suriye, Yemen ve Libya'da yaşanan dramları herkesin gördüğünü dile getirdi.

Büyük resme odaklanmak ve ufak hesaplar peşinde koşmamak gerektiğini anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Ufak hesaplarla işte görüyorsunuz Irak'ın durumu ortada, diğer yerler de aynı şekilde. Eğer biz ileride İsrail'in zulmünü durduracaksak, İsrail devletini telin etmenin ötesine gideceksek bizim istikrarı devam ettirmemiz lazım. Türkiye'yi küresel ve bölgesel anlamda siyasi askeri aktör yapmamız lazım. Bunlar sloganla olmuyor. Sloganların ötesine gitmemiz lazım. Size düşen buradaki kardeşliği, birliği, beraberliği en güçlü şekilde korumaktır. Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklardan Türkiye'nin ders çıkarması gerekir. O nedenle birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız lazım."

-Çözüm süreci

Şimşek, çözüm süreci sayesinde 1,5 yıldır gençlerin yaşamını yitirmediğine işaret ederek, bunun da Türkiye'nin doğru yolda olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için herkesten destek isteyen Şimşek, "Bakın bugün Türkiye huzurlu ama yanı başımızda birçok ülkede yangın var. İşte o nedenle çözüm sürecinin başarısı için çok çalışmamız lazım. Sahiplenmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

-"Hiç kimse kardeşliğimizi bozamaz"

Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın ortaya koyduğu güçlü irade ve çaba sayesinde sürecin önemli bir noktaya geldiğine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim kaynaklarımızı niye kardeş kavgasında harcayalım, ama harcamışlar. 1970-1980'li yıllarda bugün bizim yaptığımız gibi Kürt meselesine farlı yaklaşılsaydı, demokrasinin standartları yükseltilseydi, özgürlükler artırılsaydı biz 35-40 bin vatandaşımızı, 350 milyar dolar parayı heba eder miydik? HDP'li de bizim kardeşimizdir, herkes bizim kardeşimizdir. Bu ülkede bin yıldır Türkler, Kürtler olarak kardeşiz. Hiç kimse kardeşliğimizi bozamaz. Kardeşliğimiz ve beraberliğimiz için Tayyip Erdoğan'ı desteklememiz gerekiyor."

-"Türkiye ilham kaynağı olacak"

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması durumunda bölgedeki etkilerini de değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çözüm süreci başarıya ulaşırsa ki buna inanıyorum, ulaşmaması için hiçbir sebep yok, ne olacak biliyor musunuz? Şu bölgede etnik sebepli, mezhep kökenli bu kavgaların çözümü noktasında Türkiye ilham kaynağı olacak. Sadece Ortadoğu için değil çok daha geniş bir coğrafya için Türkiye ilham kaynağı olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement