Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kuruldu

Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kuruldu

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Manavgat Temsilciliği’nin Manavgat SMMMO kurulması için kısa adı TÜRMOB olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası resmen kuruldu.

16.01.2014 15:14

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Manavgat Temsilciliği'nin Manavgat SMMMO kurulması için kısa adı TÜRMOB olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ne yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası resmen kuruldu.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir beraberinde Antalya Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa Erdem ile birlikte Manavgat SMMMO'sının kuruluş belgesini Nezih Özgenç, Naciye Coşar, Abdullah Yıldız, Halil Gubaş ve Şinasi Gündüz'den oluşan Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (MASMO)Kurucu Müteşebbis Heyetine teslim etti.

Antalya SMMMO Manavgat Temsilcisi ve Manavgat SMMMO Müteşebbis Heyet üyesi Nezih Özgenç, "Manavgat ilçemiz 166 bağımsız, 87 bağımlı meslek mensubu ile hizmet vermekte olup 80 tane de aday adayı meslek mensubumuz mevcut olup, 2 Bin 386 Kurumlar Vergisi mükellefi, 8 Bin 815 Gelir Vergisi mükellefi olmak üzere toplam 17 Bin 750 vergi mükellefi bulunmaktadır. Takriben vergi 607 Milyon TL olup, bunun 421 Milyon TL'si tahsil edilmiş durumda. İlçemizde 70 Bin dolayında da MTV'ye bağlı araç bulunmakta. İlçemizde Sosyal Güvenlik Merkezinde Beyanname, e-Bildirge veren 7 Bin dolayında işveren bulunmakta olup, 70 Bin dolayında SSK'lı, 12 Bin dolayında Bağkur Sigortalısı bulunmakta olup tahakkuk eden 400 Milyon TL prim, tahsilat ise 325 Milyon TL olarak ifade edilmektedir. Manavgat her yıl yüzde 6 oranında büyüyen büyük bir ilçedir" diye konuştu.

Hatay'da İskenderun, Muğla'da Fethiye ve Bodrum, Tekirdağ'da Çorlu, Antalya'da Alanya'dan sonra Manavgat odasının Türkiye'deki 6'ncı ilçe odası olduğunu belirten TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ise, Manavgat'ın Yerel Yönetimler Yasasından dolayı kurulan son oda olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Manavgat SMMMO'sının kuruluş belgesini Nezih Özgenç, Naciye Coşar, Abdullah Yıldız, Halil Gubaş ve Şinasi Gündüz'den oluşan Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kurucu Müteşebbis Heyetine imza karşılığında teslim etti - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement