Mandi İzmir Sokaklarında - Son Dakika
Güncel

Mandi İzmir Sokaklarında

Mandi İzmir Sokaklarında

Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek Gümüldür Mandalina Festivali'nin maskotu Mandi şehrin merkez noktalarında İzmirlilerle bir araya geldi.

28.11.2014 12:08  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşlara satsuma mandalini ikram eden Mandi, bugün başlayacak festivale de davet etti.

Menderes Belediyesi tarafından 29-30 Kasım tarihleri arasında Gümüldür Pazaryeri'nde ilk kez düzenlenecek Gümüldür Mandalina Festivali öncesi festivalin maskotu Mandi İzmir sokaklarında vatandaşlarla buluştu. Şehrin merkezi noktalarında İzmirlilere Gümüldür satsuma mandalinasını ikram eden Mandi, festival davetiyesini de dağıttı. Mandi'ye yakın ilgi gösteren İzmirli vatandaşlar da hem ikram edilen mandalinaları afiyetle yedi hem de Mandi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dolu Dolu Festival

İlçenin en önemli temel kaynaklarından birisi olan Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacıyla düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali renkli görüntülere sahne olacak. Cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek etkinliklerde 7'den 70"e herkes keyifli zaman geçirecek. Gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında ilk gün"Çocuk Gözüyle Mandalina"adlı resim sergisi düzenlenecek. Gümüldür Amfi Tiyatro'da ise"Gümüldür'den Mandalina Anıları"adı altında yörenin mandalina üreticilerinin katılımıyla söyleşi gerçekleştirilecek. Mandalina Kabuklarıyla Yaratıcılık etkinliğinde de sanatçılar mandalina kabuklarından neler yapılabileceğini katılımcılara aktaracak. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'nden Doktor Mehmet Tutar da satsuma mandalinası ıslah çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirecek. Akşam gerçekleşecek kortej yürüyüşü ise Gümüldür merkezinden başlayarak festival alanında son bulacak. Protokolün yanı sıra festivale katılım sağlayanlar ve vatandaşların katılacağı kortejde Türk Chopper Motosiklet Kulübü'de motosikletleriyle yer alacak. Açılış konuşmalarının ardından Haluk Levent ve Kurtalan Ekspres sahne alacak. Festivalin ikinci günü ise çocuk oyunları ve animasyonlar gerçekleşecek. Resim ve fotoğraf sergisi ile halk dansları gösterilerinin yer alacağı festivalde bir televizyon programında gönülleri kazanan İrem ve köpeği Cash de gösterisiyle festivale renk katacak. Gümüldür Mandalina Festivali'nin kapanışı ise şarkıcı Bengü'nün konseri ile olacak.

Ücretsiz servis uygulaması

Festival kapsamında Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinden festival alanına belediye önünden ücretsiz servisler kaldırılacak. Ayrıca vatandaşların festivalle alakalı olarak tüm bilgilere ulaşılması için www.gumuldurmandalinafestivali.com internet adresi de devreye sokuldu.

Gümüldür Satsuma Mandalinası

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetişen satsuma cinsi mandalinanın en iyisi Gümüldür'de üretilmektedir. Gümüldür'ün tamamında yetişen ürünü diğer bölgelerde yetişen ürünlerden farklı kılan sebep ise bölgenin Türkiye ve dünya çapında en uygun toprak ve iklim koşullarının buluştuğu mikro-klimaya, doğal sera etkisine sahip olmasıdır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan satsuma mandalinası, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Kanı temizler, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Yüksek tansiyonu düşürmede etkisi olan ürünün damar sertliğine de faydası da vardır. Sinirleri yatıştırıcı etkisi olan Satsuma mandalinası, gribe iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mandi İzmir Sokaklarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement