Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Turgutlu'da 25 bin 315 paket gümrük kaçağı puro ve sigara yakalandı

02.07.2013 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu ilçesinde 25 bin 315 paket gümrük kaçağı puro ile sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Turgutlu'da E-96 karayolu üzerinde durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, gizli bölmeler içerisine saklanmış çeşitli markalarda toplam 25 bin 315 paket gümrük kaçağı puro ile sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki seçimler

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) yapılan seçimlerin ardından oda başkanı İbrahim Yüksel, yönetim kurulu üyeleri ile görevi devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Yüksel, siyaset üstü bir yönetim anlayışı sergilemek istediklerini, 36 meclis üyesi ile Salihli için ortak hareket edeceklerini söyledi.

Yüksel, "Üyelerimizin sıkıntılı anında yanında olmayı düşünüyoruz. Takım çalışmasına inanıyoruz, sonuçta adımız ortak akıl grubu, hepimizin aklını ortaya koyacağız" diye konuştu.

CHP'den Sivas açıklaması

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, 1993 yılında Sivas'ta yaşanan olayların yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas yaşanan olayların tarihe kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Doğrucu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sivas katliamı bizlerin asla unutmaması, unutturmaması gereken olaylardan biridir. Çünkü ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, var oluşumuzu borçlu olduğumuz tüm değerlere yönelik bir saldırıdır. Sivas Katliamı Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe yapılan bir saldırıdır. Sivas katliamı 21. yüzyıl Türkiye'sinin, dünyasının kabul edemeyeceği bir insanlık dramıdır. Sivas' ta yakılmak istenen sadece oradaki aydınlar değildi. Asıl yakılması ve yıkılması istenen laik, demokratik cumhuriyetimizin kendisiydi. Madımak'ta yanan ateş daha sönmedi. Bu zulüm bitene kadar sönmesini de istemiyoruz. 20 yıl sonra katliamda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyorum."

- Ak Parti Saruhanlı 4. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Saruhanlı 4. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Belediyeye ait Üzüm Otel'de yapıldı. Toplantıya Ak Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkan Yardımcısı Önal, şunları söyledi:

"10 senedir yaşadığımız günleri geçmişle mukayese ettiğimiz zaman bu süreyi bir "lale devri" gibi düşünüyoruz. Enflasyon yok, 10 yıl öncesine kadar günde 3 kez fiyat değişiyordu. Şimdi on yıl sonrasına borç veriyor artık bu devlet. Artık insanlar kredinin peşinde koşmuyor. Bankalar kredi verebilmek için insanların peşinden koşuyor. Bunun kıymetini bilip, bunu baltalamak isteyen, bizim ilerlememizi istemeyen dış ve iç güçlerin hesabını bozmuş olan Ak Parti'nin bölünmesini isteyenlere bizler tek vücut olarak cevap vermeliyiz."

-Başkan, kendi kızının nikahını kıydı

Salihli'ye bağlı Taytan Belediye Başkanı Ali Gürsoy, kızı Fatma ile Makine Mühendisi Emrah Kılıç'ın nikahını kıydı.

Taytan'da Narlıbahçe Kır Düğün Salonu'nda düzenlenen düğün töreninde genç çiftin nikahı, gelinin babası Belediye Başkanı Ali Gürsoy tarafından kıyıldı.

Evlilik cüzdanını teslim ederek çifte mutluluklar dileyen Başkan Gürsoy, şunları söyledi:

"14 yıllık meslek hayatımın en ilginç nikahını kıydım. Kendi kızımı bugün oğluma kendi ellerimle verdim. O benim oğlumdur, hiçbir zaman damadım demeyeceğim. İkisinin de ömür boyu mutlu olmasını diliyorum."

THK'dan kavurma yardımı

Türk Hava Kurumu (THK) Salihli Şubesi tarafından kurban etlerinden elde edilen birer kiloluk 84 kutu kavurma ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere mahalle muhtarlarına teslim edildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan THK Salihli Şube Başkanı İlhan Körezli, her yıl elde ettikleri gelirleri muhtaç olan ailelere ve eğitime harcadıklarını belirterek "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türk Hava Kurumu kurulduğu günden bu yana Türk Havacılığı'nın gelişmesinin yanı sıra gelirlerinin büyük bölümünü de çeşitli kurumlarla paylaşmaktadır. Türk Hava Kurumu'na yapılan yardımların yüzde 50'si sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu ve yüzde 3'de Diyanet Vakfı'na aktarılmaktadır. Geriye kalan yüzde 40'lık dilimde Türk Hava Kurumu'na aktarılmaktadır" dedi.

- Kadınlardan 'Yeni Anayasayı Birlikte Yazalım' Çağrısı

Saruhanlı İlçesine bağlı Nuriye Beldesinde faaliyet gösteren Kadınların Bugünü ve Geleceğine Destek Dernek Başkanı Senem Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamasında kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta eşitlik istediğini söyledi.

Kadınların barış süreci aşamalarına aktif katılımının sağlanmasını istediklerini anlatan Turgut, Yeni Anayasa'nın yapım sürecinde Anayasayı birlikte yazmayı talep ettiklerini kaydetti.

Turgut şunları söyledi:

"Yerel ve merkezi bütçenin toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeler olarak hazırlanmalıdır. Kadınların hayatın her alanında eşit temsili ve eşit katılımı için gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Özellikle Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları dahil olmak üzere siyasal yaşamın tüm alanlarında derhal siyasi reform yapılmasını istiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması için başta CEDAW olmak üzere uluslararası taahhütlerimizin gereğinin hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

- Soma'da 8 Okula Beyaz Bayrak

Soma İlçesinde, 8 Okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Ege Linyit Anaokulu ve Özel Birlik Kolejinde ayrı ayrı düzenlenen programlarda beyaz bayraklar okul idarecilerine teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 'Beyaz Bayrak' işbirliği protokolü kriterlerine göre okulların denetlendiğin hatırlatan Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, bu yıl başvuran ve denetlenen 8 okul daha Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını söyledi. Törenlerde Beyaz Bayrak alan okulların bayrakları törenle göndere çekildi.

- - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement