Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa’da kaymakamlıkların, fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28.12.2014 16:25

Manisa'da kaymakamlıkların, fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlıkların başta Avrupa Birliği (AB) fonları başta olmak üzere Zafer Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve diğer fon ve kaynaklarından daha etkin faydalanabilmeleri için toplantı düzenlendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında Valilik Brifing Salonunda yapılan toplantıya, vali yardımcıları ile 17 ilçe kaymakamı katıldı.

Bektaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yatırımlara kaynak sağlamada, doğru projelendirmenin önemine işaret ederek, ilçelerde proje ekipleri oluşturulmasını ve bu ekiplerin, çalışmalarını Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Merkezi ile koordineli yürütmelerini istedi.

Toplantıda daha sonra Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ural Sevener tarafından fon ve kaynak sağlayan kurumların, proje teklif çağrıları konusunda sunum gerçekleştirdi.

Bektaş, toplantı sonunda Gediz Nehri'nin temizlenmesi, organik tarım projeleri konusunda çalışma yapmak üzere ilgili vali yardımcılarını görevlendirdi.

-Saanen keçileri yatırımcıların gözdesi oldu

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, vali yardımcıları Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çumruloğlu, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ile Şehzadeler ilçesine bağlı Halıtlı Mahallesi'nde Murat Dülger'e ait saanen keçi çiftliğini ziyaret ederek bilgi aldı.

Dülger, saanen keçi çiftliği yatırımını, 2010 yılında Türkiye'deki keçi sütü açığını dikkate alarak gerçekleştirdiğini dile getirerek, Avusturya'dan ithal damızlıklarla başladığı yetiştiricilikte, sonrasında Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi ile yaptığı protokol kapsamında ıslah çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bunun sonucunda başlangıçta yıllık 500 litre olan hayvan başına süt verimliliğinin, 800 litrenin üzerine çıktığını kaydeden Dülger, keçi başına 1 ton kapasiteyi hedeflediklerini bildirdi.

Vali Bektaş, kurulan çiftliğin hem Manisa hem de Türkiye açısından çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, "Bu tür tesisler ilimiz ekonomisine üretim, istihdam ve ihracat yönünde olumlu katkı sunmaktadır. Böyle yatırımların ilimizde daha da artması gerekmektedir" dedi.

AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanlığına Öztürk yeniden seçildi

AK Parti Kırkağaç İlçesi 5. Olağan Kongresi Yasemin Düğün Salonunda yapıldı.

Tek listeyle seçime gidilen kongrede, mevcut ilçe bakanı Ömer Öztürk yeniden bu göreve seçildi.

Kongreye AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları da katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement