Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Akhisar'da, ramazan pidesinin 1 lira 25 kuruşa satılacağı bildirildi.

17.06.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar'da, ramazan pidesinin 1 lira 25 kuruşa satılacağı bildirildi.

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men, açıklamasında, diğer ilçelerde 1 lira 50 liradan satışa sunulacak 250 gramlık ramazan pidesi, 1 lira 25 kuruştan satmaya karar verdiklerini belirtti.

Men, ramazan pidesinin, ilçedeki 50 fırında üretileceğini kaydetti.

- Gönüllü kan bağışçıları, ödüllendirildi

Türk Kızılayı Manisa Şubesince gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya takdim edildi.

Saruhan Otel'de düzenlenen törende, 45 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye plaket, 35 kez bulunan 6 kişiye altın, 25 kez bulunan 41 kişiye gümüş, 10 kez bulunan 600 kişiye bronz madalya verildi.

Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Ege Bölgesi'nin kan bağışına en duyarlı kentinin Manisa olduğunu ifade etti.

Vali Erdoğan Bektaş da kan bağışına ilginin sevindirici olduğunu dile getirdi.

- Salihli'de 10 fırına ceza

Salihli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren 52 fırında denetim yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren denetimler sonucunda genel temizlik kurallarına uymayan 10 işletme hakkında, cezai işlem uygulandı.

Sarıgöl'e erken uyarı istasyonu

Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Sarıgöl Ovası'na 2 iklim tahmin ve erken uyarı istasyonu kuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Toy, Doğuşlar ve Dadağlı Mahalleleri'nde kurulan istasyonlardan elde edilen verilerin, tarım üretimine faydası olacağını söyledi.

Toy, şunları kaydetti:

"İki istasyonumuzdan meteorolojik değerler anında uyduya, uydudan bize iletilecek. İstasyonlardan toprak ve havanın sıcaklığı ile nem, anında alınabilecek. Ayrıca rüzgarın hızı ve yönü belirlenecek. Yağmurun şiddeti, metrekareye düşüşü, yaprağın ıslaklığı anında alınabilecek. Her iki iklim tahmin ve erken uyarı istasyonlarından gelen veriler anında değerlendirilerek, çiftçilerimize uyarılarda bulunulacak."

- Engelliler için dikey tarım projesi

Saruhanlı Kaymakamlığınca hazırlanan proje çerçevesinde, engellilerin çilek üretimine imkan sağlayan aletler, iki kişiye verildi.

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, "Engelli vatandaşlarımız, bu dikey tarım aparatıyla çilek yetiştirecekler. Böylelikle ilçemizde çilek ekimi yaygınlaşacak. Engelli vatandaşlarımıza da iş istihdamı sağlamış olacağız. Amacımız, var olan engelleri ortadan kaldırmak" diye konuştu.

- Kırkağaç'ta motosikletlerde kask denetimi

Kırkağaç'ta, havaların ısınmasıyla artan motosiklet kullanımı dolayısıyla sürücülere kask takmaları uyarısında bulunuldu.

İlçe Emniyet Müdürü Atakan Coşkun, kurallara uymanın önemine değinerek, "Vatandaştan isteğimiz, kask takmaları, plakalarını bükmemeleri, okunur şekilde plaka takması" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement