Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Soma'daki Çocuk Gelişim Merkezi ek binasının temeli törenle atıldı.

12.08.2015 19:17

Soma'daki Çocuk Gelişim Merkezi ek binasının temeli törenle atıldı.

Dua eşliğinde yapılan kurban kesiminin ardından, 260 metrekarelik alanın üzerine inşa edilecek 6 katlı binanın temelini ilçedeki protokol üyeleri attı.

Ek binanın bir katının Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Anasınıfı olarak kullanılacağı, merkezde 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların 22 farklı dalda ücretsiz eğitim alacağı öğrenildi.

- Soma'da 565 öğrenciye ücretsiz kurs

Soma İlçe Milli Müdürü Mustafa Dikici, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim ve orta öğretim kurumlarının son sınıfında öğrenim gören 410 lise öğrencisi ile 155 ortaokul öğrencisinin, çeşitli okullardaki Ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında eğitim aldığını açıkladı.

Öğrencilerin kurslara büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Dikici, yaz aylarındaki hızlandırılmış kursların eğitim-öğretim döneminde de devam edeceğini bildirdi.

Alkollü sürücü kovalamaca sonucu yakalandı

Salihli ilçesi Durasıllı Mahallesi mevkisinde bir sürücünün tehlikeli şekilde otomobil kullandığı ihbarı üzerine harekete geçen trafik polisleri, Erkan Ü. (29) yönetimindeki 38 KD 520 plakalı otomobili durdurmaya çalıştı.

Uyarılara rağmen durmayan sürücü, E-96 Karayolu'nda Ankara'dan İzmir yönüne 15 kilometre takip edildi. E-96 Karayolu Ödemiş Yol Kavşağı'nda tali yola giren Erkan Ü, bağ yolunda otomobilden inerek yaya olarak kaçtı.

Trafik ekipleri tarafından yakalanan ve Salihli Devlet Hastanesine götürülen sürücünün 333 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Sürücüye 5 farklı maddeden yaklaşık 5 bin lira para cezası kesildiği, işlemlerinin ardından sürücünün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kuyruksuz buzağı

Saruhanlı'da çiftlik sahibi olan ve büyükbaş süt besiciliği yapan Ahmet Emin Tanış (54) bir ineğinin kuyruksuz buzağı dünyaya getirdiğini söyledi.

Çiftliğinde belirli aralıklarla ineklerinin doğum yaptığını ifade eden Tanış, "İlk kez bir ineğim kuyruksuz olarak bir buzağı dünyaya getirdi. Böyle bir şeyle bugüne kadar karşılaşmamıştım. Görünce hayretler içinde kaldım" diye konuştu.

Tanış, dünyaya gelen buzağıyı veterinerde sağlık kontrolünden geçirdiğini ve sağlıklı olduğunu öğrendiğini sözlerine ekledi.

Veteriner Hekim Ergin Çabuk ise "Kuyruğun olmayışı her ne kadar hayvan için tehdit oluşturmasa da hayvanın sağlıklı yaşamı için önemlidir" dedi.

Beyin tümörü hastası için sosyal medya kampanyası

Beyninde tümör olduğu tespit edilen bir çocuk annesi Mercan Kanar'ın (28) tedavisi için sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasına İzmir ve Manisalı hayırseverler karşılık verdi.

Sosyal medya üzerinden eşinin tedavisi için 'Sesimizi duyan yok mu' şeklinde kampyanya başlattıklarını belirten Murat Özkanar, hayırseverlerin kampanyaya verdiği destek ile eşinin ameliyat olduğunu ifade etti.

Hayırseverlere teşekkür eden Murat Özkanar, "Sosyal medya üzerinden bir yardım kampanyası başlatıldı. İzmirli bir işadamı da 20 bin liralık maddi destek sundu. Ameliyat sağlıklı bir şekilde gerçekleşti ve eşim şu an hastanede iyi durumda. Bu geçirdiği ameliyat 2. ameliyatıydı. Bundan sonra da kontrollerimiz devam edecek, tedavi neyi öngörüyorsa ona dikkat edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement