Manisa Koray Aydın'dan MHP'deki Kongre Sürecine Altıncı Vites Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

Manisa Koray Aydın'dan MHP'deki Kongre Sürecine Altıncı Vites Benzetmesi

Manisa Koray Aydın\'dan MHP\'deki Kongre Sürecine Altıncı Vites Benzetmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, kongre sürecinin partideki birlik ve bütünlüğe katkı sağlayacağını belirterek, "Yanlış yapanlar varsa yanlışını düzeltir.

14.03.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, kongre sürecinin partideki birlik ve bütünlüğe katkı sağlayacağını belirterek, "Yanlış yapanlar varsa yanlışını düzeltir. ve bu itici güç karşısında kimse yerinde duramaz. Herkes bir vites yukarı atacak. Eskiden dört vites vardı. Şimdi beş vites oldu. MHP'deki bu hareketlilikten sonra altıncı viteste ilave olur" dedi. MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Manisa'da Anemon Otel önünde partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Aydın, kendisini karşılamaya gelenler arasındaki 7 yaşındaki bir çocuğun elini "Senin öpmen gerekiyor ama ben senin elini öpeyim" diyerek, öptü. Aydın'ı karşılamaya gelenler arasında MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın da yer alması dikkati çekti. Aydın partilerle görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu.

MHP'deki hareketliliğin çıkış sebebinin son genel seçim sonuçları olduğunu belirten Aydın, "Bu kadar oy almayı hak etmeyen siyasal bir iktidara karşı kendimize bir bakmak, eksikliklerimizi görmek ve buradan kendimize bir gelecek dizaynı yapmak üzere MHP camiası içerisinde bir ortak idare beyanı oluşmuştur. Aslında bu sağlıklı bir harekettir. Çünkü demokrasilerde çıkan sonuçlar üzerinden bir değerlendirme yapılır. Kabul edelim, son seçimlerde partimiz başarısız olmuştur. Dört ay içerisinde yaşanan bu travmatik değişikliklerin arkasındaki ana nedenleri sorgulamak bu partiye gönül veren insanlar olarak hepimizin sorumluluğundadır. Şuna inanıyoruz ki Türkiye çok kötü yönetiliyor. Bu kadar kötü yönetilen bu ülkede ortaya çıkan seçim sonuçlarının doğru analiz edilmesine ihtiyaç var. iyi diyeceğimiz hiçbir şey kalmadı" diye konuştu.

"HAREKETİMİZ BİR İKTİDARA YÜRÜYÜŞ HAREKETİDİR"

Koray Aydın, Türkiye'nin MHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu altını çizerek, "Bu kadar yaşanan aldatmacaya ve kandırmacaya karşı Türk siyasetinde kendi yolunu kendi çizecek bir hareketlenmeye ihtiyaç var. MHP'de bugün yaşanan budur. MHP, iktidarın tek alternatifidir. Bu bir siyasal gerçekliktir. Bu bakımdan MHP'nin bütün halk katmalarından oyunu alabilecek şekilde yeniden yapılandırmak, sözü olan, çözümü olan ve bunu yapabilecek bir iradesi olan, kararlılığını halka yansıtabilen coşkulu ve heyecanlı bir MHP'ye ihtiyaç var. Yaşanan seçim sonuçları üzerinden Türkiye'de yeni bir perspektif hazırlamak kararlılığındayız. Türkiye yeni bir arayış içerisindedir. İşte bu arayışın adresi MHP olmalıdır. Ama MHP'de bunu hak etmelidir. İşte hak edecek durumun oluşturulması için MHP camiasında oluşan bu yeni kongre heyecanını şahsen, ben ve arkadaşlarım, şekillendirip, biçimlendirmek, içini doldurup halkın gidebileceği bir yol haline getirmek için bir kararlılık sergiliyoruz" dedi.

"MHP'DEKİ KONGRE DİĞER SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLUR"

Partisinde yapılacak kongrenin diğer siyasi partilere örnek olacağına inandığını belirten Aydın, "MHP'de kongreyi kaçınılmaz olarak görüyorum. 8 Nisan'da mahkeme bir karar verecektir. Bunun olumlu çıkması kanaatimi tekrarlıyorum. Bu hukuki bir süreçtir. Ama hukukun verdiği imkanı MHP kullanmıştır. Bence tüm kamuoyunun bu asil davranışı alkışlaması gerekir. Niçin bunu zemini hukuk zeminidir. Bu kadar sağlam bir zeminde hukukun verdiği haklar kullanılarak yürütülen bu davranışın asil bir davranış olduğunu düşünüyorum" dedi.

"BAHÇELİ'Yİ DEĞERLENDİRMEK BANA DÜŞMEZ"

Basın mensuplarının "Kongre sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Aydın, "Şu an Sayın Devlet Bahçeli bizim partimizin genel başkanıdır. Dolayısıyla kamuoyunda onun düşünce ve tutumunu değerlendirmek şu an bana düşmez. Kongre süreci karar alınır, hukuki süreç başlarsa hukuki zemin üzerinde düşünce ve kanaatlerimizi açıklarız" diye konuştu.

"6. VİTES BENZETMESİ"

"Bir çok genel başkan adayı var. Eğer kongre olursa bu adayların Bahçeli'ye karşı birleşmesi söz konusu olur mu" sorusuna ise Aydın, şöyle yanıt verdi:

"Şu andaki arayış, partiyi kongreye götürecek bir sürecin oluşturulması arayışıdır. Bu safhada tabiki işbirliği söz konusudur ve öyle olmuştur. Ama bu sürecin sonunda bir kongre kararı çıktığı takdirde, MHP gibi Türkiye'nin alternatifi olan siyasi bir harekette bence genel başkan adaylığı zenginliği olacaktır. Bunu önemsiyorum. Böyle olmasını da arzuluyorum. Çünkü çok adaylılığın getireceği renkliliğin Türk demokrasisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Parti içi demokrasimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Endişe etmeye gerek yok. Partinin tüzüğü bunu çözmüş. Birinci ve ikinci turda salt çoğunluk şartı var. Yani en fazla oyu alan seçiliyor. Böyle olursa ne ala. Olmadı üçüncü tur her şeyi çözüyor. O zaman en çok oyu alan genel başkan oluyor. Bu turun en önemli özelliği her adayın çevresinde oy alma kabiliyeti olan adayın öne çıkabileceği bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Ben de kendimi öyle görüyorum. Öyle konumlandırıyorum. O turun en şanslı adayı olarak da kendimi görüyorum. Ona uygun olarak da arkadaşlarımızla birlikte çalışma yürütüyoruz. Kongrelerin bir ayrışma değil, bir toplanma merkezi olduğunu bütün toplumun idrak etmesi lazım. Bundan bir sürtüşme veya ayrışma gibi değerlendirme yapmak doğru değildir. Ben bu sürecin partinini birliğine ve bütünlüğüne katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yanlış yapanlar varsa yanlışını düzeltir. ve bu itici güç karşısında kimse yerinde duramaz. Herkes bir vites yukarı atacak. Eskiden dört vites vardı. Şimdi beş vites oldu. MHP'deki bu hareketlilikten sonra altıncı viteste ilave olur." Aydın daha sonra Anemon Otel'de partililer ile birlikte bir araya gelerek kongre süreci hakkında bilgi verdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Koray Aydın'dan MHP'deki Kongre Sürecine Altıncı Vites Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement