Mardin'de Savcılara Yönelik Yönelik Suikast Girişimi İddiasıyla 6 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Savcılara Yönelik Yönelik Suikast Girişimi İddiasıyla 6 Kişi Tutuklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin gezisi öncesi ve farklı tarihlerde zırhlı araçlara, bankalara yönelik el yapımı bomba ile saldırı gerçekleştiren ve adli makamlara suikast hazırlığında bulundukları iddiasıyla mahkemeye sevkedilen 6 PKK'lı tutuklandı.

31.03.2016 17:49

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin gezisi öncesi ve farklı tarihlerde zırhlı araçlara, bankalara yönelik el yapımı bomba ile saldırı gerçekleştiren ve adli makamlara suikast hazırlığında bulundukları iddiasıyla mahkemeye sevkedilen 6 PKK'lı tutuklandı.

Artuklu İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren, muhtelif tarihlerde zırhlı araçlara ve bankalara yönelik el yapımı bomba ile saldırı gerçekleştiren A.D., N.K., Ş.D., Z.Y., B.Ü. ve H.U., Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gözaltına alındı. Sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye edilen A.D., Z.Y., B.Ü. ve H.U. 'terör örgütüne üye olmak'; N.K. ve Ş.D. ise 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen Şubat ayında Mardin'e gelmeden önceki gece Cumhuriyet Meydanı'nda bir kamu bankası önünde ve Yeniyol'da zırhlı aracın geçişi sırasında da el bombalı saldırı gerçekleştiren şüphelilerin, terör suçlarına bakan savcılara yönelik suikast hazırlığı ve keşif yaptıkları belirtildi.

DARGEÇİT'TE ÖRGÜT PROPAGANDASINDAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada Dargeçit İlçe Emniyet Amirliği'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışma sonucu sosyal paylaşım sitelerinde, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Sakarya İlkokulu'nda öğretmen A.B., Dargeçit Mal Müdürlüğü'nde memur E.G. ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli memur H.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.B ve H.K, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı, E.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Savcılara Yönelik Yönelik Suikast Girişimi İddiasıyla 6 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement