Marka Şehir Tanıtımı Sönük Geçti - Son Dakika
Yerel

Marka Şehir Tanıtımı Sönük Geçti

Marka Şehir Tanıtımı Sönük Geçti

Kütahya Belediyesi tarafından 'Marka Şehir Kütahya 2023'e Hazırlanıyor' programı sönük geçti.

25.05.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi tarafından 'Marka Şehir Kütahya 2023'e Hazırlanıyor' programı sönük geçti. Ulusal gazetelerden köşe yazarlarının katılacağı programla Kütahya'nın tanıtılması hedefleniyordu. Ancak, 3 ünlü yazar, son dakikada mazeret bildirerek davete icabet etmedi.

Heyet, Kütahya Porselen fabrikalarını, Porselen Müzesini, Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezini, Kent Tarihi Müzesini, Kütahya Kalesini, Gürallar Art Graft tesislerini ziyaret etti.

Heyet öğle yemeği için Kütahya Hiltonn Garden Inn oteline geçti. Düzenlenen yemek programında açılış konuşmasını Türkiye Kadın Girişimciler Derneği adına dernek üyesi ve Kütahya'nın ilk kadın müteahhidi olan Naime Göker Erim yaptı. Erim konuşmasında konuk heyete Kütahya hakkında bilgiler sundu.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, misafir heyetin Kütahya'dan güzel anılarla ayrılarak Kütahya'nın tanıtımını yapacaklarını umduğunu söyledi.

"KÜTAHYALILAR ÇELEBİ RUHLUDUR"

Düzenlenen "Marka Şehir Kütahya 2023'e Hazırlanıyor" programının üç başlıkta ele alınabileceğini kaydeden Başkan İça, "Misafirlerimizin katılımıyla ekonomide, şehircilikte ve tarih-kültür ve sosyal hayatta vizyon şeklinde görsel ağırlıklı program düzenledik. Bilindiği gibi artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bu düzenlediğimiz program çerçevesinde ana hedefimiz, marka şehir Kütahya'yı ulusal ve yerel basınla tartışmak ve tanıtmak daha sonra da uluslararası yarışmalarda yer almak. Kütahya böylesine yüklü bir zenginliğe sahip. Kütahya'yı tanımlarken bir büyüğümüzün dediği gibi, Kütahyalılar "Çelebi" ruhlu insanlardır. Tanınmayı ve tanıtmayı pek bilmez ve sevmezler. Ama çağ o çağ değil. Mutlaka kendinizi tanıtmanız ve dünyada da yerinizi almanız lazım. Kütahya bir çeyiz sandığı gibidir. Kütahyalılar o çeyiz sandığını herkesten kıskanırlar. Ama artık kıskanma zamanı değil, o çeyiz sandığını açıp tanıtma zamanıdır" diye konuştu.

BEKİ, YAR VE ALTAN KATILMADI

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen programa, Radikal Gazetesi Yazarı Akif Beki, Posta Gazetesi Yazarı Mesut Yar ve Akademisyen Mehmet Altan mazeret bildirerek katılmadılar.

Programa gazeteci-yazar Nevval Sevindi, Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu, TGRT program yapımcısı Fahri Kaynak, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, Muammer Elveren, Sabah Gazetesi yazarı Kemal Özuğur, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Erdem Sevgi, Habertürk Gazetesi yazarı Kalust Şalcıoğlu, Film Yönetmenleri Serkan Karaaslan ve Serdar Çağlar, Milliyet Gazetesi Ekonomi Servisinden Hatice Ata, Ekonomist Mustafa Gündoğdu, TAV Havayolları Dergileri Editörlerinden Okay Kılınçarslan ve Şebnem Can Kılınçarslan, TRT Çocuk Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akbal, Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, ekonometri dergisinden Sertaç Kantarcı, TGRT TV Kameramanı Mustafa Demirci, Sinema Filmleri PR Feride Fışkın ve Vakko PR'den Deniz Adanalı iştirak etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marka Şehir Tanıtımı Sönük Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement