Marmaris'te On Binler Fener Alayında Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te On Binler Fener Alayında Tek Yürek Oldu

Marmaris\'te On Binler Fener Alayında Tek Yürek Oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Belediye tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına, aralarında yabancı halk oyunları ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

20.05.2016 00:21

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Belediye tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına, aralarında yabancı halk oyunları ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bugün saat 20.30 sıralarında fener alayı düzenledi. Ketenci Kavşağı'nda aralarında yabancı ülkelerin halk oyunları ekipleri, yerleşik yaşayan yabancılarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Grup, üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk'ün resmi bulunan Marmaris Cumhuriyet'in Kalesi yazılı dev pankart açtı. Ellerinde Türk Bayrağı ve meşaleler bulunan grup, onuncu yıl marşı ile yürüyüşe başladı. Yürüyüşe apartman balkonlarında ve sokaklarda yürüyüş yapan vatandaşlar alkışlarla destek verdi. 10. Yıl ve İzmir marşlarının çalındığı yürüyüş boyunca bazı vatandaşlar, Türkiye Laik'tir Laik kalacaktır sloganları attı.

Üç kilometre yürüyen vatandaşlar, Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda toplandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. Meydanda bazı vatandaşlar Her Türk asker doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı attı. Çalan marşlara vatandaşlar eşlik etti. Daha sonra vatandaşlara seslenen Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Marmaris Cumhuriyet'in kalesidir. Bu kaleyi kimseye kaptırmayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tüm ^aleme kafa tutmuş ve diz çöktürmüştür. Biz onların bıraktığı ilkelere sahip çıkan evlatlarız. Bugün burada toplanan binlerce insan bir kere daha ulu önder Atatürk'ün evlatları olduğunu göstermiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Siz gençlere şunu söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır. Atalarımızın bıraktığı emanetlere sahip çıkmak boynunuzun borcudur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te On Binler Fener Alayında Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement