Mavi Yengeç Dolu Gölde Yalın Ayak Koştular - Son Dakika
Güncel

Mavi Yengeç Dolu Gölde Yalın Ayak Koştular

Mavi Yengeç Dolu Gölde Yalın Ayak Koştular

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde, çevre etkinlikleri kapsamında mavi yengeç koşusu düzenlendi.

23.08.2013 11:09  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde, çevre etkinlikleri kapsamında mavi yengeç koşusu düzenlendi.

Mavi yengeçlerin yaşam alanı olan Göksu Deltası'nda Paradeniz ve Akgöl arasındaki Kuğu Gölü'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çok sayıda yarışmacı, 600 metrelik mesafedeki parkuru yalın ayak olarak geçmek için kıyasıya mücadele etti. Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, starttan önce yarışmacılara ve yarışmayı izleyenlere pişirilmiş yengeç ikram etti. Yarışmacıların yarışı biraz daha zor şartlarda yapmaları için de starttan önce kasalar içinde önceden yakalanmış çok sayıda yengeç, Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'la birlikte yarışmayı izleyenler tarafından göle bırakıldı.

Beldedeki Hayal Cafe Restaurant işletmeciliğini, aynı zamanda da yörede mavi yengecin ilk defa tanıtımını yapan Ali Mavili'nin sponsorluğunda yapılan zorlu parkurun sonunda bazı sporcular baygınlık geçirdi. Sporculara önce Başkan Açıkbaş ve yarışmayı izleyenler tarafından daha sonra da 112 acil servis ekibi tarafından müdahale edildi.

Yapılan yarışmayı ise Umut Arslan birinci, Mustafa Arslan ikinci, Serdar Arıcı üçüncü, Cabir Şahin dördüncü, İlyas Aktan beşinci, Gökhan Aktan altıncı bitirdi. Birinciye bin, ikinciye 500, üçüncüye 250, dördüncü ve beşinciye 100, altıncıya 50 lira para ödülü verildi.

Başkan Açıkbaş, yarışma sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliam nedeniyle çevre etkinliklerinin ardından Gurup Manga, Muazzez Ersoy gibi ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan çevre festivalinin eğlence programını iptal ettiklerini kaydetti.

Düzenledikleri bu etkinlikle yöreye has mavi yengeci tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Açıkbaş, mavi yengeç yemek isteyenleri Taşucu'na davet etti. Mavi yengecin Silifke ve Taşucu beldesinde bulunan restoranlarda tüketildiğine dikkat çeken Açıkbaş, mavi yengecin ana vatanının Göksu Deltası olduğunu belirtip, düzenledikleri etkinlikler kapsamında da mavi yengece dikkati çekmek için bu yarışmayı organize ettiklerini söyledi.

Mavi yengecin tadına varmak isteyenlerin çıktığı yerde lezzetini tatması gerektiğini anlatan Açıkbaş, "Mavi yengeci sadece Silifke ve Taşucu başta olmak üzere bu yörede bulabilirsiniz. Bunu kasalarla alıp başka yerlere nakletmekle hiçbir tat alamazsınız. Tadı almak istiyorsanız işte asıl tadı burada yerinde ikram edildiğinde çıkar. Yoksa bunun başka tadı olmaz" diye konuştu.

Yarışmanın sponsoru olan Ali Mavili ise, Göksu Deltası'ndaki Akgöl'de yakaladıkları mavi yengeçleri müşterilerine meze olarak sunduğunu, doğal dengenin bozulmaması halinde de mavi yengeç neslinin hiçbir zaman tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağını belirtti.

Turizm açısından önemli bir yeri olan Taşucu beldesinde belediye tarafından mavi yengecin tanıtımı için düzenlenen etkinliğe sponsor olmaktan gurur duyduğunu anlatan Mavili, mavi yengeci Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir tarafına tanıtmak için elinden ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavi Yengeç Dolu Gölde Yalın Ayak Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement