Meclis'te Torba Tasarı'da Usul Tartışması Açıldı, Tümü Üzerindeki Görüşmelere Geçilemedi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Torba Tasarı'da Usul Tartışması Açıldı, Tümü Üzerindeki Görüşmelere Geçilemedi

Meclis Genel Kurulu'nda dün görüşmelerine başlanan Torba Tasarı üzerinde usul tartışması açıldı.

16.07.2014 18:14

Meclis Genel Kurulu'nda dün görüşmelerine başlanan Torba Tasarı üzerinde usul tartışması açıldı. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelere geçilemedi.

Torba Tasarı'nın tümü üzerindeki görüşmelere geçilmeden önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile birlikte verdiği kanun teklifini geri çektiğine dair önerge verdi. Ancak önerge kabul edilmedi.

Vural da, kanun teklifinin hangi maddede görüşüleceğine ilişkin bilgi istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Şu anda gelen tasarının içerisinde komisyonda bunlar dikkate alınmış, gündeme alınmış ve değerlendirilmiştir. Değerlendirilmesi mutlaka kabul edileceği anlamına gelmez" diye konuştu.

Vural da, "Genel Kurul benim bu kanun teklifimin görüşülmesini istedi. Ben geri alıyorum. Demek ki bu kanun teklifim demek ki kabul edildi. Genel Kurulun bu teklifi görüşme iradesi bu raporun neresinde tecelli edecek" diye sordu.

Ardından usul tartışması açıldı. Ancak usul tartışmasında kimin konuşacağı konusunda tartışma yaşandı.

İtiraz eden HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bir tartışmada bir grubunu söz hakkı olmalıdır. 3 partiyi uyarıyorum vallahi billahi Kurban Bayramına kadar sizi getirir, götürürüm" diyerek itiraz etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te Torba Tasarı'da Usul Tartışması Açıldı, Tümü Üzerindeki Görüşmelere Geçilemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement