Memur-sen'in "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika" Programı - Son Dakika
Yerel

Memur-sen'in "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika" Programı

Memur-sen\'in "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika" Programı

Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz, “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye Hedef 1 Milyon Üye” sloganı ile çıktıkları dönemde iradelerini ortaya koyacaklarını söyledi.

10.10.2015 16:59

Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz, "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye Hedef 1 Milyon Üye" sloganı ile çıktıkları dönemde iradelerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Memer-Sen'in "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika" programı, Bilecik Kent Ormanda düzenlenen ve Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Kadri Bayrak, Memur- Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz ve Memur-Sen'e bağlı şubeler katıldığı toplantıda ele alındı.

"3 BİN ÜYESİYLE BİLECİK'İN EN GÜÇLÜ EN BÜYÜK ÖRGÜTÜ"

Toplantının açılış konuşması yapan Memur- Sen Bilecik İl Başkanı Ahmet Selöz, "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika" sloganıyla bütün Türkiye'de gerçekleştirilen bu programları Bilecik'te de gerçekleştirdiklerini belirtti. Selöz, "Hiçbir program bu kadar anlamlı olamaz, zira burası bir medeniyet doğurmuş, bir rüyadan doğan bir medeniyete beşik olmuş, 3 kıtaya adaletin insanca yaşamanın dalga dalga yayıldığı topraklar. Hemen yan tarafımızda bulunan "İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın" düsturuyla yol çizmiş yön çizmiş Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali Hazretlerinden aldığı bu yön haritasıyla bütün cihana medeniyet nedir öğretmiştir. Memur-Sen ailesinin de rüyası aslında Şeyh Edebali'nin rüyası. 836 Bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, 3 bin üyesiyle Bilecik'in en güçlü en büyük örgütlü gücü olmanın gururunu ve aynı zamanda sorumluluğunu taşımaktayız" dedi

"ARKADAŞLARLA VERDİĞİMİZ MÜCADELEYLE HAK ETTİKLERİMİZİN HEPSİNİ ALACAĞIZ"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise konuşmasında, yeryüzünde hangi zaman kesitini ele alırsanız alın karşıya bir fotoğraf çıktığını söyledi. Yeryüzünün sahibi insanların olduğunu ve her şeye insanların hükmetmediğini belirten Selvi, sözlerine şöyle devam etti.

"Yeryüzünde ki her şeyin gerçek sahibi Cenabı Haktır. Yalnızca ona hükmedenler bir emanetçidir. Emanetçi bir emanet yükünü taşır ve onu adaletli bir şekilde paylaştırır. Onun için hepimiz adil bir ortamda yaşamalıyız. Sizinle bizim aramızda hiçbir fark yoktur. Sende bir insansın bende bir insanım. Öyleyse hep birlikte adaleti temin etmeliyiz diyenler vardır. Temelindeki bu mücadeleyi çok iyi anlamak durumundayız. İşte sendikacılıkta böyle bir mücadele ortamında doğmuştur. Şunu unutmayalım eğer insanca yaşamak istiyorsak, emek ve özgürlük mücadelesinde hep birlikte gayret etmeliyiz. Emeğimizin karşılığını alamazsak özgürlüklerimizi alamazsak imtiyazı yaşamak isteyenlerin bir payandası olmaktan kurtulamayız. Bunun için de Memur-Sen ailesi böyle bir mücadelenin fikri temelinden doğarak bugünlere gelmiştir ve hamt olsun bugün bütün kamu çalışanlarının ümidi olmuş ve hep birlikte ülkemizin geleceği için çalışanların geleceği için bizden ümit ışığı bekleyenlerin geleceği için mücadele etme kararlığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda yükümüz ağır sorumluluğumuz büyük ama aynı zamanda azmimiz ve heyecanı da var. Arkadaşlar verdiğimiz mücadele yalnız başına bir kuruş mücadelesi değil elbette ki hakkettiklerimizin hepsini alacağız. Bir insanca duruşun gerçekleştirmenin adresi olan Memur-Sen de bu kararlı mücadelede aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Şunun bilinmesi gerekiyor. Eğer birileri inisiyatif almazsa şer odaklarıyla mücadele edilmesi mümkün değildir. Biz bizler gibi düşünenlerle birlikte insanca yaşamak herkesin hakkı diyerek kendimiz için ülkemiz için bölgemiz için ve dünya için inisiyatif almak durumundayız. Siz eğer bir şey yapacaksanız onu da zamanında yapmanız gerekiyor."

"BUGÜN TÜRKİYE GERÇEKTEN KRİTİK BİR EŞİKTE"

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise sözlerine, yapılan toplantının vesilesi ile büyük mütefekkir fikir ve bilim insanı Memur-Sen kurucu merhum Mehmet Akif İnan'ı rahmetle anarak başladı. Eldemir, "Tarih her zaman tekerrürden ibaret oluyor. Şimdi geldiğimiz dönemde Türkiye'de bir şey var. Türkiye artık bir takım oyunları bozuyor. Bu memleketin emeğini bu memleketin enerjisini faiz lobilerine yedirmiyor. Belli bir noktaya da gelince artık çok olmaya başladı dendi ve ülke de her bir taraftan baştaki gitsin kim gelirse gelsin anlayışı hakim olmaya başladı. Bugün Türkiye gerçekten kritik bir eşikte. Siyasi olarak buradaki arkadaşlarımızla da farklı düşünebiliriz. Aynı safta da yer alabiliriz. Gelin hep birlikte bir olalım her türlü ayrımcılığı kenara koyalım memleketimizin istiklali ve geleceği adına bugün oynanan oyunu hep birlikte bozalım" ifadelerinde bulundu.

"ALLAH BU MİLLETE ZEVAL VERMESİN, DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR"

Son olarak söz alan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, "Türkiye'de özellikle memurların vatandaşın ötelendiği göbeğini kaşıyan insan olarak ötekileştirdiği günlerden insan olmaktan çok Beyaz Türkler adlandırılmasıyla Yahudi demiyorum ama Musevi anlayışının hakikatin ötesinde anlayışıyla insanları kendilerine köle gibi görenlerin iktidarının yıkıldığı, halkın iradesinin tecelli ettiği ve o iradenin memurların ve onlarla beraber bu vatanın asıl sahipleri tarafından tartışıldığı günlerin yaşandığı bugünlerin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Allah yollarını açık eylesin Memur-Sen'in anlatılacak çok başarıları var. Türkiye'nin bu seçimleri bir partinin iktidar meselesi olarak düşünmeyin. Türkiye ne zaman kalkınmaya veya dünya üzerindeki atılımlarını ve dünya üzerindeki liderlik iddialarını ortaya getirdiyse her zaman bir kavgayla, bir tartışmayla karşılaşmıştır. Allah bu millete zeval vermesin, dua müminin silahıdır. Yapmamız gerek de budur" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-sen'in 'Öncü Medeniyet Güçlü Sendika' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement